Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Emniyet Teşkilatının Kuruluşunun 166. yıl dönümü münasebetiyle İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu'ya ziyaret düzenlendi.

                Ziyarete Yozgat Ülkü Ocakları Başkanı Adnan Menderes Gülbaş, Ocak İkinci Başkanı Yasin Muş ve ocak yönetim kurulu üyesi İrfan Şahbaz katıldı.

                Yozgat'ta huzur ortamı sağlanması konusunda polislerin son derece fedakar çalışmalar yaptığını söyleyen Ülkü Ocakları Başkanı Adnan Menderes Gülbaş; “Bugün burada bulunma sebebimiz müdür beyin şahşında tüm polislerimizin "Polis Haftasını" kutlamaktır.Ülkemizde ve dünyada birçok olay meydana geliyor. Bu olaylarda canları pahasına suçluları adalete teslim eden polislerimizin hayatımızdaki önemi büyüktür” dedi.

                “Yeri geldiğinde eşini dul, çocuğunu yetim bırakan polis için toplum olarak yardımcı olmamız gerekir” diyen Gülbaş; “Hep zor anımızda yanımızda olan gerektiğinde şehit olan, gecesini gündüzüne katan polislere yardımcı olmazsak, zamanı geldiğinde bizim de zor duruma gelmemize neden olabilir.

                Çağımızda meydana gelen hızlı gelişmeler bir yandan var olan bilgilerin bir kısmını geçersiz kılarken, diğer yandan bilinmeyen birçok şeyi açığa çıkarmaktadır. Bu nedenden dolayı polis teşkilatını bilimsel ve teknolojik gelişmelerde ayakta uydurmanın tek çaresi şüphesiz eğitimdir.

                Ülkesine karşı görev ve sorumluluklarını bilen, hor ve bilimsel düşünme gücünü ve geniş dünya görüşüne sahip polis yetiştirmemiz gerekir. İnsanların rahat ve dengeli yaşayabilmeleri diğer insanlarla ilişki içinde olmaları polislere bağlıdır. Toplumsal kargaşa ve düzensizlikler toplum hayatını tehdit eden unsurladır. Bireylerin güven içinde yaşamaları için polise ihtiyacımız vardır.Bu vesile ile Yozgat Ülkü Ocakları olarak sayın müdürümün şahşın tüm polislerimizin "Polis Haftasını" kutluyoruz.Çalışmalarında başarılar diliyoruz” dedi.

                İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu ise Yozgat Ülkü Ocaklarının çalışmalarını basından takip ettiğini Yozgat gençliğini bilinçlendirmek ve eğitmek adına güzel çalışmalar içerisinde olduğunu belirterek nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim