Yozgat Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İstiklal Marşının Kabulünün 90’ıncı yıl dönümü sebebiyle bir konferans düzenlendi.

            Konferansa Yozgat Ülkü Ocakları Başkanvekili Yasin Muş, Ocak İl Yönetim Kurulu üyeleri ve teşkilat mensubu çok sayıda öğrenci katıldı. Konferans öncesinde konuşma yapan Yozgat Ülkü Ocakları Başkanvekili Yasin Muş, 12 Mart’ın Türk milletinin yedi düvele karşı verdiği mücadelenin önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

            Muş şöyle konuştu: “Bugün İstiklal Marşımızın kabulünün 90. yıl dönümü. Yozgat Ülkü Ocakları olarak geçmişte olduğu gibi bu günde genç beyinlere vatan millet ve din sevgisini aşılamaya ve anlatmaya devam ediyoruz. Bu özel gün sebebiyle düzenlemiş olduğumuz konferansımıza hepiniz hoş geldiniz. Bundan sonra ki süreç içerisinde de böyle önemli dini ve milli günlerde konferanslar seminerler ve aydınlatıcı toplantılar düzenlemeye devam edeceğiz.”

            Konferansa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Yusuf Karakaya konuşmasında, günün anlam ve önemini belirten önemli bilgiler verdi.

            Karakaya; “Milletimizin bekasını doğrudan ilgilendiren vahim gelişmelerin yaşandığı karanlık bir dönemde İstiklal Marşımızın kabulünün yıl dönümünü kutluyoruz. İstiklal Marşı, kabul edilişinin üzerinden geçen 90 yıla rağmen her okunuşunda duygu, her hatırlanışında kahramanlık, her satırında bir destanın ifadesidir. Bu karanlık günlerde yine bize ışık olacak marşımızdır İstiklal Marşı. İstiklal Marşı Türk tarihinin en sancılı günlerinde, öldüğü sanılan bir milletin yeniden dirilme azminin özetidir. İstiklal Marşı'nın yazıldığı günlerde milletimize yönelik tehditlerin benzerlerinin bugün de var olduğu ve yarın da var olacağı tartışılmaz bir gerçektir.

            Bu durum karşısında Türk milletinin varlığına canını, fikrini adamış milyonlar ve elbette Türk milletinin her ferdi, İstiklal Marşımızın dizelerinde, bu günün karanlığından çıkış yolunu, yarına ulaşmanın umudunu, milletin vicdanından yükselen bu mübarek seste bulmalıdır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim