Ülkü Ocakları Başkanı Duran Küçükduman, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak Türkiye’de fikri hür, vicdanı hür, yüksek iradeye sahip, devletin ve milletin geleceğini ve sorumluluğunu taşımaya hazırlanan ve kendine güvenen bir gençlik ideali ile ‘Burs Kardeşliği Projesi’nin hayata geçirildiğini söyledi. 
Küçükduman, Türk gençliğinin, geleceğin kuvvetli ve müreffeh Türkiye’sinin teminatı ve liderleri olduğu bilinci ile hareket edilerek hazırlanan proje hakkında şunları söyledi:
“Bu gaye doğrultusunda, “Burs kardeşliği projesini” hayata geçirecektir. Burs Kardeşliği Projesi, eğitim hayatında başarı gösteren ancak maddi desteğe ihtiyacı olan lisans, önlisans, yüksek lisans ve doktora talebelerine, bir kişi veyahut grup tarafından eğitime katkı sağlama amaçlı belli bir miktar burs verilmesini içeren sistemdir.
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, proje kapsamında, burs bağışında bulunan hayırsever ile bursiyer arasında bağlantı kurulmasına vesile olacaktır.
Burs bağışında bulunmak isteyen hayırseverler, 100-150-200 Türk Lirası tutarındaki bağış seçenekleri arasında tercih yaparak bir veya birden fazla bursiyere burs verme imkânına ulaşacaktır.
Burslar, içinde bulunduğumuz öğrenim yılı için 5 ay (Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs) olarak belirlenmiş olup, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılından itibaren, Eylül ayında başlayıp Mayıs ayı da dâhil olmak üzere 9 ay olacaktır.”

Editör: TE Bilişim