Gimat Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Özışık, marketlerinde satılan etlerde yüzde 10 fiyat indirimine giden bakanlığın projesine katkıda bulunduklarını söyledi. Özışık, bakanlıktan farklı olarak ithal et satmayacaklarını, tüm etlerin Yozgat yöresine ait yerli et olacağını vurguladı. Özışık, bugüne kadar et fiyatlarını piyasa fiyatının altında tuttuklarını hatırlattı, etin kilosunu tüm mağazalarda 33 lira 90 kuruştan satışa sunduklarını hatırlattı. Son olarak et fiyatlarında yüzde 10 indirime gittiklerini kaydeden Özışık, “Kıymalık etin kilosu 28 lira 90 kuruşa, kuşbaşılık eti 30 lira 90 kuruş olarak belirledik” dedi.

Özışık, satışa sunulan etlerin dondurulmuş ya da şoklanmış et olmadığını, tamamen yerli üretim olarak, en lezzetli hali ile satışa sunduklarının altını çizdi. Özışık, “Kasap reyonlarımızda kendimize, ailemize reva görmediğimiz ürünleri halkımıza satışa sunmuyoruz. Bu etlerimiz de yerli üretim, İslami usule göre kesilmiş organik ürünlerdir. Yerli üreticiyi de üretime teşvik ediyoruz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Editör: TE Bilişim