Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli'nin Mart ayında görev süresinin dolması nedeniyle yapılacak olan rektörlük seçimi için Bozok Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Uçar rektörlük için aday adayı olduğunu açıkladı.
     Daha önce aday adaylığını ilan eden Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Külcü ve Gazi Üniversitesi'nde Prof. Dr. Hakkı Acun'dan sonra Bozok Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Uçar da rektörlük için aday adayı olduğunu açıkladı.
     Uçar, Eser Grant Otelde düzenlediği ve bazı akademisyen arkadaşlarının da katıldığı basın toplantısında, rektör seçilmesi halinde yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
     Yozgat'ta 2006 yılından itibaren görev yapmaya başladığını bildiren Uçar, ''Henüz Bozok Üniversitesi kurulmadan geldiğim Yozgat'ı sahiplendim, buraya yerleştim, Yozgatlı oldum. Bugün şu ana kadar rektörlük için aday adaylığını açıklayanlar arasında seçimlerde oy kullanabilecek konumda olan tek aday benim. Rektör olsam da olmasam da buradayım, Yozgat'a hizmete ara vermeden devam edeceğimin bilinmesini isterim'' dedi.
     Tamer Uçar, Bozok Üniversitesi'nin daha sağlıklı gelişebilmesi için akademisyen sayısının artırılması gerektiğini, bunun için de Yozgat'ın cazibe merkezi haline getirilmesinin şart olduğunun dile getirerek, şöyle konuştu:
     ''Yozgat ilinde nüfusun yüzde 60'ı kırsalda yaşamaktadır. Son göstergelere göre il ekonomisinin yüzde 77'sinin tarıma dayalı olduğu görülmektedir. Yoksulluk ve işsizlik had safhadadır. Bu durumdan kurtulmak için aleyhimize görülen şeylerin üniversite sayesinde fırsata dönüştürülmesi ve sadece bu yörede değil, tüm Türkiye'de örnek bir gelişmeye imza atabilmesi mümkündür.''
     Uçar, Yozgat'ın her alanda gelişmesi, kalkınıp, modern bir kent görünümüne kavuşması için projeler üretilip, uygulayıcı konumdaki kurumlarla işbirliği yapılacağını da sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim