Yozgat’ın Sorgun İlçesi’nde faaliyet gösteren, projeleri ile Türkiye sınırlarını aşan Sorgun Gençlik Grubu’nun Lideri Halil Uğuz, Sorgun Gençlik Grubu’nun hazırladığı Erasmus + KA1 Gençlik Çalışanlarının Hareketliliği “U-Mutlu Gençler!” isimli projenin Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) tarafından kabul edildiğini açıkladı.
GÖNÜLLÜ
GENÇLERDEN KURULDU

Açıklamasında Sorgun Gençlik Grubu hakkında bilgi veren Uğuz, şunları söyledi:
“Grubumuz 2 yıl önce gönüllü gençlerle ve gençlik çalışanlarıyla bir araya gelmiş ve kendilerine ana çalışma alanı olarak gençlik ile gençleri ilgilendiren konularda çalışmalar yapmayı seçmiş bir bağımsız gençlik grubuyuz.”
İŞSİZLİĞE PROJE SAVAŞI
Uğuz, projelerinin temelinde işsizlikle mücadele olduğu hatırlatmasında bulunarak, ilk projeleri ‘Engelleri Sanatla Aşıyoruz’la bu amacı büyük oranda gerçekleştirdiklerini söyledi.
Uğuz; “Bu projeyi hazırlamadaki amacımız günümüzün en büyük sorunlarından bir tanesi işsizliktir. Özellikle bizler genç işsizliğinden etkilenen bireyler olarak ve daha önce “Engelleri Sanatla Aşıyoruz” projesi kapsamında engelli gençlere yönelik girişimcilik projesi uyguladığımız için bu konunun üzerine Avrupa ülkeleriyle birlikte çalışmalar başlattık. Bir nebzede olsun gençleri bu sıkıntılardan kurtaracak çalışmaları yapmaya adım atabilmek, çözüm yolları üretilmesi adına Avrupa ülkelerindeki uygulamalardan da faydalanarak bu projeyi gerçekleştirmeye karar verdik” dedi.
U-MUTLU GENÇLER
İÇİN DÜNYAYI DAVET
ETTİLER

U-Mutlu Gençler Projesi ile işsizliği Sorgun’da masaya yatıracaklarını belirten Uğuz, 5 ay sürecek proje kapsamında Almanya, Hollanda, İtalya, İspanya, Bulgaristan, Macaristan, Romanya, Makedonya, Estonya ülkeleri ile Türkiye’den toplam 31 katılımcıyla Sorgunda buluşacaklarını söyledi.
Proje faaliyetlerin 8 gün boyunca işsizlik üzerine atölye çalışmaları, simülasyonlar, sunumlar gibi faaliyetlerle devam edeceğini kaydeden Halil Uğuz; “Meslek Kurum Kuruluşları, STK’lara, Esnafları da ziyaret edeceğimiz U-Mutlu Gençler Projesi ile de toplumun ortak sorununa temas etmek, çözüm yolları bulmak istiyoruz. Proje hakkında detaylı bilgi almak isteyenler http://www.sorgungenclikgrubu.com/ internet adresinden faydalanabilirler” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim