Tuygun, daha önce faal Futbol Hakem ve Gözlemciler Derneği Yozgat Şube Başkanlığı, Eğitim-İş Yozgat İl Temsilciliği Kurucu başkanlığı yaptığını ve halen Eğitim-İş Sendikası Yozgat İl Temsilciliği Başkanlığı görevini sürdürdüğünü belirterek, son yapılan İLKSAN Merkez İlçe Temsilciliği seçimlerinde merkez ilçe delegesi seçildiğini hatırlattı.
Pazar günü yapılacak olan eğitim iş olağan üstü genel kurulunda;  tam bağımsız sendika, tam bağımsız türkiye için sendikamıza sahip çıkmak amacı ile  ‘Hepimizin sendikası’ grubu listesinden merkez yönetim kurulu üyeliğine aday olduğunu söyleyen Tuygun, şunları söyledi: 
“Hepimizin sendikası grubu programı ve hedefleri:
 Eğitim-İş, eğitim çalışanlarının kazanılmış haklarının, ekonomik, sosyal, özlük, mesleki, sendikal hak ve çıkarlarının korunmasının ve geliştirilmesinin aracıdır. Eğitim-İş işyerlerinden başlayarak tüm üyeleri, sendikal kadroları ve tüm emek örgütlerini tam bağımsız, demokratik, laik, çağdaş Türkiye talebinde birleştirecektir.
Eğitim-İş çağdaş, bilimsel, laik, demokratik, eşit, parasız ve nitelikli eğitim için öğretmen, öğrenci ve velinin ortak birliğini sağlayarak mücadeleyi geliştirecektir. Eğitim-İş örgütsel bağımsızlığı ve sendika içi demokrasiyi tüm kurullarında işletecek, kurumsallaşmış bir örgüt olarak bütün Türkiye’ye örnek olacak, emek ve vatan mücadelesine önderlik edecektir.
Tabanın söz ve karar sahibi olması ilkesini ve örgütsel bağımsızlığı titizlikle korunacaktır” dedi. 
ADAY LİSTESİ ŞÖYLE
Hepimizin Sendikası Grubunun 2 Ekim 2016’da Yapılacak Eğitim-iş 1. Olağanüstü Genel Kurulunda Göstereceği Adaylar şu isimlerden oluşuyor: 
A) Merkez Yönetim Kurulu Adayları
Ayla Uğur-Eskişehir, Muradiye Bal-Ankara, Ömer Lütfi Değirmenci-İzmir, Erkan Aksoy-İstanbul, Hızır İnan-Ankara, Sedat Tuygun-YOZGAT, Selçuk Uyar-İzmir.
B) Merkez Denetleme Kurulu Adayları
Uygar Mahir Kolatan-İzmir, Abbas Turan-Ankara, Nuh Mehmet Topkaraoğlu-Adana
C) Merkez Disiplin Kurulu Adayları
Cengiz Oktay- İzmir, Sabri Kasapoğlu-Denizli, Ebru Türünç-Mardin.

Editör: TE Bilişim