Türk askerinin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde dünya karşısında kazandığı zaferin yıl dönümünün coşkusunu yaşıyoruz. Türk'ün harp meydanlarındaki gücünün, inancıyla zafere dönüştüğü bu anlamlı gün Yozgat'ta da törenlerle kutlanacak.
    30 Ağustos 1922'de 88 yıl önce elde edilen zaferin yıl dönümü kutlamaları Yozgat'ta Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak. Sabah saat 08:30'da Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan kutlamalar aziz şehitlerin adına saygı duruşu yapılacak ve İstiklal Marşı okunacak.
    Çelenk sunma programının ardından saat 10:15'te tören alanında devam edecek kutlamalar görkemli bir ortamda gerçekleştirilecek.
BÜYÜK ZAFER
    Başkomutan Meydan Muharebesi, Kütahya'ya bağlı Dumlupınar Köyü (şimdi ilçedir) yakınında 30 Ağustos 1922'de Türk ve Yunan orduları arasında meydana gelen savaş. Diğer adı Dumlupınar Meydan Muharebesi'dir. Başkomutan Mustafa Kemal Paşa tarafından şahsen yönetildiği için Başkomutanlık Meydan Muharebesi olarak anılır. Kurtuluş Savaşı'nın kesin bir Türk zaferiyle sonuçlanmasını sağlayan bu çarpışmanın yıldönümü Türkiye'de ulusal bayram olarak kutlanmaktadır.
    Kurtuluş Savaşı'nın son evresi 26 Ağustos 1922'de Afyonkarahisar - Kocatepe'de başlayan Büyük Taarruz ile açılmış ve 9 Eylül 1922'de İzmir'in Yunan işgalinden kurtarılmasıyla sonuçlanmıştır.
   
Editör: TE Bilişim