Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Duran Küçükduman, Irak’ın Telafer kentinde şiddetini artıran terör olayları nedeniyle ülkelerini terk eden 22  kişiden oluşan Türkmen ailelerin önce Ülkü Evleri’nde ardından da hayırseverlerin katkıları ile tutulan iki farklı dairede misafir edileceğini söyledi. 
Küçükduman, yaptığı açıklamada, öz yurtlarında iki ateş arasında kaldıkları için Türkiye’ye sığınmak zorunda kalan Türkmen ailelere tüm Yozgatlı’nın kucak açması gerektiğini belirterek, erkeklerin çalışıp ailelerini geçindirecekleri bir işe ihtiyaç duyulduğunu belirtti. 
Küçükduman, şunları söyledi: “Türkmen misafirlerimiz için üç katkı iki daireden oluşan ev tuttuk. Allah izin verirse bu hafta içerisinde oraya yerleşecekler. Doğalgaz ve elektriklerini açtıracağız. Daha sonra iş bulmaları lazım. 
Bunlar bizim atalarımızdan yadigar. Aynı dili konuşuyoruz, aynı dine inanıyor, aynı secdeye baş koyuyoruz, sevinci sevincimiz, kederi kederimiz olan bu insanlara sahip çıkmamız gerekiyor. İş noktasında Yozgatlı hemşerilerimizin destek olacağına inanıyorum. Eğer bir iş olur da çalışırlarsa kendi geçimlerini sağlama noktasında gayretleri karşılıksız kalmaz” diye konuştu. 
Ülkü Ocakları Başkanı Duran Küçükduman, ayrıca Türkmen ailelerin Yozgat’ta misafir olduğunu haber alarak ihtiyaçlarının karşılanması noktasında maddi manevi yanlarında olan tüm Yozgatlılara teşekkür etti. 

Editör: TE Bilişim