İstanbul’da ikamet eden ve Türkiye’nin farklı illerinde yaptığı yatırımlar ve iş dünyasında elde ettiği başarılarının yanı sıra Türk sanayisine kazandırdığı markalarla Yozgat’ın iş ve sanayi dünyasında gururu olan hemşerimiz Durmuş Tanış, gazetemizden Adem Düzcan’a özel açıklamalarda bulundu. 
İşadamı Tanış, 2015 yılı itibariyle Uşak’ta yatırımların sürdüğünü ve Uşak Seramik olarak yeni başarıla imza attıklarını söyledi. 
Durmuş Tanış, “Uşak seramik olarak ‘Turquality’ belgesini de almış bulunuyoruz. Bu belgeyi Türkiye’de 110 şirket almış durumda bunlardan bir tanesi ise biziz. Bu kalite belgesi uluslar arası bir kalite belgesidir” diye konuştu. 
Söz konusu belgeyi iki senelik yoğun bir çalışma sonucu aldıklarını hatırlatan Tanış, bakanlık tarafından verilen belgenin uluslar arası camiada önemli ve saygın kalite belgelerinden olduğunu bildirdi. 
Tanış,  Tanışlar Grup olarak ihracatlarının da devam ettiğini ifade ederek “Şuanda hamd olsun işlerimiz iyi ve her şey yolunda” diye konuştu.
CİDDİ ÇALIŞMALAR 
YÜRÜTÜYORUZ
Tanışlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Tanış, ciddi çalışma ve faaliyetler yürüttüklerini belirterek, kentsel dönüşüm projeleri içerisinde de yer aldıklarını ve müteahhit firmalarla veya şirket olarak ortak çalışmalar yürüttüklerini söyledi. 
Başarılı işadamı Durmuş Tanış, Yozgat’ta herhangi bir yatırımlarının bulunmadığını ancak Sarıkaya’da yol üzerine bir park inşa ettiklerini aktardı. Şirketin yatırım programları ve yoğunluğu nedeniyle Sarıkaya’da bir yatırım programı düşünmediklerini ifade eden Tanış, İstanbul’da Yozgatlılarla her zaman iç içe olduğunu kaydetti. 
İstanbul Yozgatlı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanlığı görevini de yürüten Tanış, şirketin ana faaliyet dallarını inşaat, emlak ve sanayi olarak belirlediklerini ve bu doğrultuda da emin adımlarla yollarına devam ettiklerini anlatarak “Kaplıca ve mobilya alanında da faaliyet yürütüyoruz ancak ana hedefimiz bu üç dalda gelişimimizi sürdürmektir. Bunun yanı sıra ülke ekonomisine ve istihdama yönelikte hamd olsun ciddi katkılar sunuyoruz” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim