Uzmanlar, Türkiye'de neredeyse iki kişiden birinin kalp ve damar hastalıkları yüzünden öldüğünü söyledi.
    Uzmananlar, Türkiye'de yılda yaklaşık 65 bin kişinin kalbinden baypas ameliyatı geçirdiğine dikkat çekerek, ''Şu anda Türkiye'de epidemiyolojik bir çalışma yapmak mümkün değil. Ancak şunu söyleyebiliriz; 6-8 yıl önce yapılan kalp, baypas ameliyatı 30-32 bin iken, bu rakam son yıllarda 64 bine yükseldi. Yani iki kat artmıştır'' diye konuştu.
    Kırmızı etin fazla tüketilmesinin kalp damar hastalıklarını tetikleyen metabolik hastalıkları beraberinde getirdiğini ifade eden uzmanlar, Kurban Bayramı'nda fazla kırmızı et tüketiminden kaçınılması gerektiğini söyledi.
    Kırmızı etin neden olduğu en önemli sorunun kolesterol artışı olduğunu, özellikle yağlı yiyeceklerin kötü huylu kolesterolü yükselttiğini vurgulayan uzmanlar, şunları kaydetti:
    ''Aynı zamanda hastalar ya da kişiler yağ depolamaya başlar. Bu da şişmanlığa yol açar. Bu şişmanlama başka kalp hastalıklarını da beraberinde getirir. Önümüzde de yaklaşan Kurban Bayramı var. Özellikle de Kurban Bayramı'nda her zaman olduğu gibi yağlı yiyeceklerden kaçınmak gerekir. Sabah, öğle ve akşam kırmızı et yemek yerine onun biraz daha dağıtılması önemlidir. Her gün et yemektense bunu bir iki haftaya yaymak önemlidir.
    Artık etleri muhafaza edebilecek her türlü imkan var. İki hafta sonra da etler yine aynı tazelikte yenilebilir. Öncelikle sağlığımızı düşünmemiz gerekir. Kurbanın kuyruk kısmını, kuyruk yağını kesinlikle yememek gerekir. Her ne kadar bazı kimseler için o lezzeti arttırsa da, lezzeti arttıran yağdır. Bunu bilmek gerekir.''
Editör: TE Bilişim