Türkiye’de burslu olarak okuyan Kayseri Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi son sınıf öğrencisi Afganistan vatandaşı Özbek kökenli Besir Ahmed Haydari, Vali Kemal Yurtnaç’ı ziyaret etti.
Haydari, Vali Kemal Yurtnaç’ı daha önceki görevi Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluğu Başkanlığı görevinden tanıdığını söyledi.
O tarihten bu yana Vali Yurtnaç’ı yakından takip ettiğini belirten Haydari, “Türkiye’de bulunmaktan ve burada okumaktan dolayı çok mutluyum. Buradaki eğitimimi tamamlayıp ülkeme döndüğüm zaman cumhurbaşkanı olmak için mücadele edeceğim” dedi.
15 Temmuz hain darbe girişiminin olduğu gün ülkesinde olduğunu ifade eden Haydari, “O gece Türkiye’de olmayı çok isterdim. Hain darbe girişiminde bulunanların karşısına çıkıp ikinci vatanım olan Türkiye’yi bende savunmak isterdim. Ama kısmet olmadı. Bende kendi ülkemde Türkiye için, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için bol bol dua ettim. Recep Tayyip babayı çok seviyorum. 15 Temmuz gecesi ve sonrası Tayyip babanın konuşmalarını gece yarılarına kadar dinleyip ona ve Türkiye’ye çokça dua ettim” diye konuştu.
Türkiye’nin bölgede lider bil ülke olduğunu kaydeden Haydari, kendi ülkesine yapılan yardımlardan dolayı Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a müteşekkir olduğunu sözlerine ekledi.
Vali Kemal Yurtnaç ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Besir Ahmed Haydari’ye eğitim ve eğitimden sonraki hayatında başarılar diledi.
Haydari daha sonra Vali Yurtnaç’a Afgan mahalli kıyafeti “Burka” hediye etti.

Editör: TE Bilişim