Yozgat Özel Ergin Koleji beşinci sınıf öğrencileri Türkçe öğretmen Ahmet Çelik önderliğinde Dil Sevgisi konu başlığı altında “Türkçeyi Turkceleştirmeyelim” diyerek okul koridorlarına afişler asarak öğrencilerin Türkçeyi doğru kullanmaya sevk ediyor. 
Özel Ergin Koleji Türkçe öğretmeni Ahmet Çelik yaptığı açıklamada; Sevgi temasında ki bir parçadan hareketle öğrencilerimizle dil sevgisi üzerine birazcık konuşmuştuk daha sonra öğrencilerimiz Türkçeyi nasıl gereken yere çıkartabiliriz Türkçeyi daha iyi nasıl koruyabiliriz daha geniş kitlelere Türkçenin bizim için her şeyden daha önemli olduğunu nasıl izah edebiliriz, gereken yere çıkartabiliriz diye beyin jimnastiği yapınca, çocuklarımızla beraber afiş çalışması yapalım dedik, afiş çalışması da okulumuzda çok etkili oldu. Öğrencilerimizin sabahtan itibaren çok yoğun bir şekilde doğrusunu kullanalımdan tutunda diğer ilgili afişleri okuduklarına şahit olduk. İnşallah biz bir kuyuya bir taş attık bu taş bu okulda başlar daha sonra Yozgat ve tüm Türkiye de inşallah Türkçeyi gereken hassasiyete, gereken öneme, gerekli olan seviyeye çıkarmış oluruz. Bu konuda şairimiz ne diyor; “Türkçe benim ana sütüm gibi helal olan bir dilim var bu dili ben korumakla mükellefim” diye konştu.
Öğrenci Elif Şahinaslan ise; Türkçe dersimizde dilimizin güzellikleriyle ilgili afişler hazırladık çok eğlenceli geçti dilimizi korumak için gerekli şeyleri öğretmenimiz sayesinde daha iyi şekilde öğrendik. İnşallah bu bütün dünyada da Türkçe dili kendi öz anadilimiz şeklinde yayılır ve asla farklı dillere kaymaz. Dilimiz şuanda eski dillerin eski ilk Türkçe dilimiz kendiliğinden çıkmıştır ve farklı dillere kaymıştır. Gerek tabelalarda olsun gerek dükkanların vitrinlerinde olsun üzerindeki yazılarda olsun her zaman için Türkçeyi Türkçe gibi kullanmamız lazımdır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim