Türkiye Yerel Hizmet-Sen Yozgat Şube Başkanlığı 4. Olağan Kongresinde mevcut Başkanlığına Uğur Sağlamer ile yola devam etme kararı aldı. 
    Türk Yerel Hizmet-Sen Yozgat Şube Başkanlığı 4. Olağan Kongresinde mevcut Başkan Uğur Sağlamer yeniden aday oldu. 414 delegeden 100'e yakınının oy kullandığı seçimde Uğur Sağlamer güven tazeledi.
    Genel kurul 28 Kasım'da Maliye Lojmanları lokali toplantı salonunda gerçekleştirildi. Kongrenin Divan başkanlığını Latif Karagöz, Divan üyeliklerini ise Salih Şimşek ve Hacı Turan Başkal yaptı.
        Türk Yerel Hizmet-Sen Yozgat Şubesi Başkanı Uğur Sağlamer, demokrasi tarif edilirken bir ülkede ki sivil toplum örgütleri demokrasinin olmazsa olmazıdır tanımı öne çıkar diyerek başladığı konuşmasına şu şekilde devam etti;
    “Ekonomik ve sosyal hakların adilane paylaşımı noktasında sendikalara büyük iş düşmektedir. Kamu çalışanlarının sendikal serüveni maalesef ülkemizde oldukça yenidir. Kamu çalışanlarının sendikal örgütlenmelerinde iş kolumuz mahalli idareler oldukça şanslıdır. Genel bütçeden maaş almaları bir türlü temin edilemeyen ve her defasında bir başka bahara tehir edilen mahalli idarelerin yapısında ciddi eksiklikler bulunmaktadır.
    İki yılı aşkın süredir maaş alamayan belediyeler hakkında gerek genel merkez gerekse şube bazında çalışmalarımız devam etmektedir. Sorun kanunla çözülecek olup çözüm merkezi Türkiye Büyük Millet Meclisi' dir. Maaş alamayan belediyelerden, zaten yeterli olmayan aidatlarda gelmemektedir. Üye aidatlarının tahsil edilememesi sendikal hizmeti aksatmakta ve üyelerimize gerekli hizmeti vermemizde engel teşkil etmektedir.”
    Konuşmasının sonunda; “Sizin yapacağınız işleri şu paraya yapacak milyonlarca insan var diye kamu çalışanlarını küçük gören ve aldıkları ücretleri eleştiren zihniyet sahiplerini de unutmamalıyız ki kendilerinin yaptığı işi de yapacak milyonlarca kamu çalışanı bulunmaktadır” diye göndermede bulundu
    Uğur Sağlamer başkanlığındaki yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: “Rahmi Ünlüsoy, İhsan İldemir, Yaşar Altıntaş, A. Sinan Soyer, Memduh Erdoğan, Nizamettin Aktaş.
    Denetleme ve Disiplin kurulu üyeleri; Eyüp kandemir, Aziz Karaaslan, Ebubekir Karatepe, Mehmet Nazlı, Uğur Arslan, Bender Üzümcü.
    Genel Merkez Delegeleri; Uğur Sağlamer, Erol Yaşıtlı, Metin Taşçı, Yakup Doğruyol, Murat Altınok ve Erdoğan Sedef.
Editör: TE Bilişim