Türk Polis Teşkilatı’nın 166. yıl dönümü etkinlikleri Yozgat’ta final etkinliği ile sona erdi. Pazar günü yapılan etkinliklerde Türk polisi hem kendini tanıttı hem de renkli gösterilerle alkış topladı.

Yozgat’ta Polis haftası Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenlere Vali Necati Şentürk, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, Polis Meslek yüksek Okulu Müdürü Yunus Çetin, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, siyasi parti il temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

                Törende ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenkler sunulurken, saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Törende konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, Türk Polis Teşkilatı'nın 166. yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

                Akarsu; "Türk Polis Teşkilatı huzur ve güveni sağlamaya devam edecektir. Halkımızın desteği ile suç örgütleri ve terör örgütleriyle mücadelemiz devam edecektir. Halkımızın desteğini bundan sonra da bekliyoruz" dedi.

                Yozgat’ta yapılan emniyet ve güvenlik çalışmalarından da bahseden Akarsu’nun konuşmalarının ardından Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri günün anlam ve önemine uygun şiirler okudu. Polis Okulu öğrencilerinin suç ve suçluyla mücadele esnasında uygulamaları üzere öğretilen yakın dövüş ve korunma teknikleri öğrenciler tarafından katılımcılara uygulamalı olarak gösterildi.  Polis Meslek Yüksek Okul öğrencilerinden oluşan Halkoyunları ekibi yöresel oyunlarla izleyicilere keyifli anlar yaşatmasının hemen ardından Polis Okulu bandosu tören geçiş alanındaki yerlerini aldılar. Bando eşliğinde polis adayı öğrenciler protokolü selamladı. Polis araçlarının sirenlerle geçit alanından geçmeleri ile de her yıl 10 Nisan’da kutlanan Polis Haftası etkinlikleri sona erdi.

                Akşam da Polis Haftası’na özel Polis Evi’nde kokteyl düzenlendi.

Editör: TE Bilişim