Türk Ocağı binasında düzenlenen konferansa Araştırmacı İlahiyatçı Yazar Faruk Coşgun katıldı. Konferans öncesi Ramazan ayında Türk Ocağının başlatmış olduğu Kur'an-ı Kerim öğretimi kursuna katılanlara sertifikaları verildi.
    Sürekli batı değerlerinin alınmasından dolayı Kuran-ı Kerim'in bin 400'üncü yılı denildiğini, ancak ay takvimi kullanıldığında Kuran-ı Kerim'in indirilişinin bin 443'üncü yılı olduğunun görüldüğünü belirtti. Coşgun, “Kuran-ı Kerim'in, tanımını da yaparak konuşmasına devam etti.
    Kur'an-ı Kerim, Allah'ın insanlara indirdiği son Mukaddes Kitap olduğunu belirten Coşgun, şu açıklamaları yaptı: “Kur'an, son Peygamber Hz. Muhammed'e (SAV) Cebrail (AS) tarafından vahiy yoluyla indirilmiş ve ondan tevatür yoluyla nakl edilerek günümüze kadar gelmiştir.
    Kur'an-ı Kerim ferde ve cemiyete, bütün insan sınıflarına, bütün memleketlerde ve bütün devirlerde insan hayatının bütününe, maddi - manevi bir hidayet rehberidir.Kur'an'ın bir çok isimleri vardır. Bu isimlerden bazıları şunlardır: Kitab, Fürkan, Zikr, Hükm, Hikmet, Şifa, Hüda, Rahmet, Ruh, Beyan, Nimet, Bürhan, Nur, Hakk.”   
Editör: TE Bilişim