Sedefler Düğün Salonu’nda gerçekleşen kutlama programına Türk Eğitim Sen Yozgat Şube Başkanı Seyfi Bayrak, Türk Yerel Hizmet Sen Yozgat Şube Başkanı Uğur Sağlamer, Türk Büro Sen Yozgat Şube Başkanı Hacı Turan Başkal, Yozgat Türk Ocağı Başkanı Nefise Yüksel, öğretmenler ve aileleri katıldı.
Programın açış konuşmasını yapan Türk Eğitim Sen Yozgat Şube Başkanı Seyfi Bayrak, tüm meslektaşlarının öğretmenler gününü kutladı ve görevi başında şehit olan öğretmenleri de saygı ve minnetle andığını söyledi. Türk Eğitim Sen Yozgat Şube Başkanı Seyfi Bayrak, “Bugün öğretmenlerimiz en zor şartlar altında, baskıyla, zulümle ve adaletsizliklerle mesleklerini yürütmeye çalışmaktadır. Yandaşçılığın ve adam kayırmacılığın hakim olduğu bir sistem içerisinde iktidar kendinden olmayan öğretmene her türlü zorbalığı ve baskıyı uygulamaya devam etmektedir. Öğretmenlerimiz adaletsiz puanlamalarla, rotasyonlarla rastgele atamalarla ve yöneticilikleri ellerinden alınmak kaydıyla mesleklerini icra etmekte karşılığında ise üç kuruş ile çalıştırılmaya devam etmektedir” dedi. Seyfi Bayrak, “Yozgat Türk Eğitim Sen olarak sizlerin bu mutlu gününüzde içinde bulunduğumuz zor şartlar ve olumsuzlukları daha fazla dile getirmek istemiyorum. Bu anlamlı günümüzde eğlenmek ve günün tadını çıkarmanız gerektiğini düşünerek sözlerime son veriyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından ilk olarak Yozgat Sürmeli Topluluğu sahne aldı ve Türk Eğitim Sen üyesi öğretmenlere Türk Sanat Müziği konseri verdi. İlimizde faaliyet gösteren Yozgat Sürmeli Topluluğu seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla öğretmenleri hem hüzünlendirdi, hem de neşelendirdi. Birçok öğretmene nostalji yaşatan Sürmeli Topluluğu solistlerinden Öğretmen Mehmet Eminel, meslektaşlarına doyumsuz müzik ziyafeti yaşattı. Aileleriyle birlikte bu anlamlı günde bir araya gelen cefakar Yozgatlı öğretmenler Türk Eğitim Sen’in düzenlemiş olduğu gecede gönüller dolusu eğlence ve muhabbetin tadına vardı. Sürmeli Topluluğunun ardından ise sahneye Türk Halk Müziği topluluğu çıktı. Yine eğitimci solistlerin söylediği türkülerle coşan öğretmenler geç saatlere kadar eğlendiler. Davul ve zurna eşliğinde Yozgat ağırlaması oynayan öğretmenler bir günlüğüne de olsa eğlencenin ve bir arada eğlenmenin tadına vardı. Öğretmenler daha sonra Seyfi Bayrak tarafından hazırlatılan dev yaş pastayı keserek günlerini kutladılar. Oyun havalarıyla marifetini gösteren kimi öğretmenler ise geç saatlere kadar oyun pistini boş bırakmayarak aileleri ve çocuklarıyla eğlendi. Programın sonunda öğretmenler Türk Eğitim Sen Yönetim Kurulu adına Şube Başkanı Seyfi Bayrak’a teşekkür etti ve program son buldu.

Editör: TE Bilişim