Türk Eğitim Sen Yozgat Şube Başkanı Seyfi Bayrak önceki gün şehit edilen üç askerimizi anarak başladığı konuşmasında şehitler için Fatiha okunmasını istedi. Seyfi Bayrak “Öncelikle tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, bizlere bu vatanı ve bu Devleti hediye eden ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Bizler bu Devleti, bu Cumhuriyeti sokakta bulmadık. Bir bebek büyütür gibi, bir evlat yetiştirir gibi canımız pahasına koruduk, gözettik ve 91 yaşına getirdik.Ne yazık ki bugün, evlatlarımızı feda ederek, hayatlarımızdan vazgeçerek yaşatmaya çalıştığımız Devletimiz, adına açılım denen bir ihanet projesi çerçevesinde soysuzların oyuncağı haline getirilmiştir.Aldığı tavizlerle iyiden iyiye azan terör örgütü, hain pusularına sokak ortası infazlarıyla devam etmektedir. Nitekim geçtiğimiz gün Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 3 yiğit evladımızı daha teröre ve açılıma kurban verdik.Başta geçtiğimiz gün şehit olan 3 gencimiz olmak üzere, bu topraklar için toprağa düşen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, aziz milletimize başsağlığı diliyorum.Terörü, teröristi, iç ve dış bütün destekçilerini ve olup bitene şahsi çıkarları için sessiz kalanları lanetliyor, şiddetle protesto ediyorum. Allah hepsinin belasını versin.Kıymetli basın mensupları, değerli arkadaşlarım, sizlerden Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde hain pusuya kurban giden ve sessiz sedasız vatanın bağrına yol alan üç yiğit evladımız başta olmak üzere, tüm şehitlerimizin aziz hatıraları için hiç olmazsa bir dakika saygı duruşuna ve ardından Fatiha okumaya davet ediyorum” dedi.
Yaşanan son ekonomik gelişmelerle birlikte 2 milyon kamu görevlisi ve 1,9 milyon emeklinin çileli geçim mücadelesinin tam bir ekonomik savaşa döndüğünü hatırlatan Seyfi Bayrak “Memurlarımız 9 aydır, toplu sözleşme görüşmelerinde uğradığı ihanetin bedelini ödemektedir.Bilindiği gibi iktidar ve malum konfederasyon iş birliği ile memurlar 123 TL, emekliler ise 140 TL zamma mahkûm edildiler.   2014 ve 2015 yılı maaş zamlarının belirlendiği toplu sözleşme görüşmelerinde sözde yetkili konfederasyon, memurları masada yüz üstü bıraktı.Kanuna göre 30 gün sürmesi gereken toplu sözleşme süreci 7 günde, 2 toplantı sonunda anlaşmayla sonuçlandırıldı. Toplu sözleşme sonunda kamu görevlilerinin hakkı olan enflasyon farkı ödemesi gasp edildi, yok sayıldı; memurlar kaderine terk edildi” şeklinde konuştu.
“Bütün bu yaşananlara rağmen toplu ihanete imza atan konfederasyon hala durumdan son derece memnun” diyen Seyfi Bayrak “Allah için çıkıp bir açıklama dahi yapamıyor. “Memur maaşı eridi” diyemiyor. Hala elindeki ihanet hançeriyle memuru sırtından vurmak için gün sayıyor.Malum konfederasyon o zaman “Tarihi toplu sözleşme imzaladık.” dediğinde inanmamıştık.Meğer doğruymuş: Tarih, böyle bir rezalet, böyle bir ihanet görmedi. Tarihte hiçbir sendika, işverenin teklifinden daha düşük zam istemedi.Bunun adına ne sarı sendikacılık, ne de memuriyet sendikacılığı denir.Bunun adı olsa olsa memnuniyet sendikacılığı, bu sendikanın adı da Memnun-Sen olur.Yaşanan ekonomik gelişmeler üzerine enflasyon farkı ödenmesi yolundaki tüm girişimlerimiz “Toplu sözleşme hükümlerinin dışına çıkamayız” gerekçesiyle geri çevrildi.  9 aylık enflasyon yüzde 6,43 oldu. Doğalgaza, elektriğe, suya yüzde 9 zam yapıldı. Gıda fiyatları son 9 ayda yüzde 11 artarken, et ve ekmek yüzde 11, ulaşım yüzde 20, meyve yüzde 38 zamlandı. Ailenin zorunlu harcamaları 9 ay içinde tam 363 lira yükseldi.2014 yılı enflasyon hedefi yüzde 5,3’ten yüzde 9,4’e çıkarıldı. Yüzde 5,3 enflasyon hedefine göre maaş zammı verilen memurlar, yüzde 9,4 enflasyona mahkûm edildi.Biz, Türkiye Kamu-Sen olarak 2013 Ağustos ayından beri, gerçekleri dile getirdik, imzalanan toplu sözleşmenin defolu olduğunu, memurların haklarının gasp edildiğini ifade ettik.Memnun konfederasyon ise 123 lirayı anlata anlata bitiremedi.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim