Türk Ocağı Yozgat Şubesi tarafından gerçekleşen etkinlikte Bozok Üniversitesi’nde akademik eğitim alan ve Yozgat’a çeşitli Türk ülkelerinden gelen gençler ile yine Bozok Üniversitesi’nde eğitim gören Yozgatlı ve Türkiye’nin diğer illerinden gelen öğrenciler bir araya geldi. Türk Ocağı’nda gerçekleşen etkinliğe Ocak Başkanı Nefise Yüksel, Ocak Yönetim Kurulu Üyesi Ruhi Bacanlı, Mehmet Ali Çakır, Niyazi Kılıç, Cüneyt Cesur, Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Mustafa Böyükata, Eğitim Sen Başkanı Seyfi Bayrak, Türk Yerel Hizmet Sen Başkanı Uğur Sağlamer ve çok sayıda öğrenci katıldı. 
SOYLAR AYNI ÜLKELER FARKI
Türk Ocağı Başkanı Nefise Yüksel programa katılan gençlerin hepsinin Türk Milleti’nin bir evladı olduğunu ve aynı soydan gelen Yüce Türk Milleti’nin farklı ülkelerdeki evlatlarını bir araya getirdiğini belirtti. Türk Ocağı Başkanı Nefise Yüksel “Burada Türkmenistan, Azerbaycan, Irak, Yemen ve Afganistan’dan gelen öğrencilerimiz var. Bu evlatlarımızı bugün ocağımıza davet ettik. Yozgat Türk Ocağı’nı ise bu evlatlarımızın bir evi olarak gördük hep. Onlar burada eğitimlerini tamamlayıp Ata yurtlarımız olan kendi ülkelerine Orta Asya’daki kendi vatan topraklarına dönene kadar bizler burada onlara ocağımızı, gönlümüzü, yüreğimizi her daim açık tutacağız” dedi.
TÜRKMEN PİLAVI YEDİLER
Türk Ocağı’nda gerçekleşen programda Bozok Üniversitesi’nde eğitim gören Türk Dünyası’ndan gelen öğrenciler, Yozgatlı öğrenciler ve Türkiye’nin diğer illerinden gelen öğrenciler ile Türk Ocağı Yönetimi aynı masada yemek yedi. Türk Milleti’ne mensup farklı ülkelerin gençlerinin bir araya geldiği masada gençler hem tanışma ve kaynaşma imkanı bulurken hem de aynı masada Türk Ocağı Hanım İcra Heyeti Üyesi Neşe Güneş’in ikramı Türkmen pilavından tattılar. Birbirleriyle tanışıp, kaynaşan Türk gençliği Türk Ocağı Yozgat Şubesi’nin çatısı altında buluşmanın keyfini çıkardı.
YOZGAT KONUŞULDU
Türk Ocağı’nda gerçekleşen programın devamında ise Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Mustafa Böyükata’nın hazırlamış olduğu proje doğrultusunda gençler Yozgat için projeler ve çözüm önerileri üretti. Farklı gruplara ayrılan gençlere Mustafa Böyükata tarafından sorular dağıtılırken, genç beyinlerde Yozgat için çözüm ve formüller üretti. Bozok Üniversiteli gençlerin yanı sıra Yozgat Türk Ocağı Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Teker’de Türk Dünyası’ndan gelen misafirler ile birlikte etkinliğe katıldı. Genç beyinlerin sunduğu formül ve reçeteler daha sonra hep birlikte istişare edildi. Yozgat’ın yanı sıra Türkiye ve Türk Dünyası’nın geleceğine dair gençler ile istişarelerde bulunuldu.
YÜKSEL İLE YÜKSELDİ
Türk Ocağı Yozgat Şubesi Başkanı Nefise Yüksel ile yeni bir ivme kazanan Yozgat Türk Ocağı yeni faaliyet dönemine de hızlı başladı. Her hafta gerçekleştirdiği faaliyetler ile Türklüğün merkezi olan ve Türkiye’nin geçmişten geleceğe en köklü sivil toplum örgütü olduğunu belgeleyen Yozgat Türk Ocağı hanım başkanı Nefise Yüksel ile yeniden yükselişe geçti. Yozgat Türk Ocağı Başkanı Nefise Yüksel, Türk Ocağı şubeleri içerisinde tek hanım başkan olma onur ve gururunu yaşadığını ifade ederek “Bana bu görevi layık gören Tüm Türk Ocağı üyelerine ve eski Türk Ocağı reislerine bir kez daha şükranlarımı ve teşekkürlerimi iletiyorum. Aldığım görevi en iyi şekilde yerine getireceğimden hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Editör: TE Bilişim