TURİZM sektöründen hak ettiği payı alamayan Yozgat, Sağlık Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan ‘Sağlık turizminin tanıtımı işbirliği protokolü’ ile Yozgat’ın da aralarında bulunduğu, termal kaynaklara sahip illerde sağlık turizminin geliştirilmesine yönelik ciddi adımların atılması planlandı. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Jeotermal potansiyeli bakımından dünyada ilk 7 ülke arasında olduğumuzu hatırlattı. Demircan, ‘’2023 hedefimiz, sağlık turizminde dünyanın ilk 2 ülkesi arasında yer almaktır. Sağlık turizminde Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Orta Asya ve Rusya bölgesinin merkezi olacağız. Bu çerçevede medikal sağlık turist sayısını yılda 1,5 milyon, termal sağlık turist sayısını yılda 1 milyon kişiye çıkarmayı hedefliyoruz. Sağlık sisteminin geliştirilmesi amacıyla halihazırda 23 ülkeye sağlık alanında eğitim, tanıtım ve danışmanlık hizmeti veriyoruz. Bu hizmetleri sunduğumuz ülke sayısını 35'e çıkaracağız” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, sağlıkta dönüşüm reformlarının, sağlıkta gelişim ve kalite dönemiyle yeni bir faza taşıdıklarının altını çizerek, gerek altyapı gerekse insan kaynağı açısından dünyanın sayılı sağlık merkezlerine sahip bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerlediğimizi kaydetti. Kurtulmuş, Türkiye’de 180 kaplıca tesisinin bulunduğunu, bu büyük potansiyel göz önünde bulundurulduğunda, yetersiz kalındığının altını çizdi.  Kurtulmuş, ‘’Türkiye’nin sağlıktaki potansiyelini bütün dünyaya tanıtmak için bir sağlık turizmi koordinasyonu grubunun çalışması, bu bağlamda ‘Sağlık Turizminin Tanıtımı İş Birliği Protokolü’ imzaladık. Medical, Termal ve İleri Yaş Tıp turizmi ile ilgili olarak belli merkezlerimizi daha da güçlendirmemiz lazım. Yurt dışında gerçekleşen, özellikle fuar alanlarında sağlık bakanlığımızın oralarda, stant açması ve o stantlarda tanınmış doktorlarımız başta olmak üzere önemli tanıtım yüzleri ile birlikte bu fuarlarda yer alması için bakanlık olarak üzerimize düşen her türlü sorumluğu yerine getireceğiz" diye konuştu. 
TERMAL TANITIMI
Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, bir süre önce bazı belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu 8 kişilik heyet ile birlikte, Avusturya’da bulunan termal tesislerin yapımı, işletilmesi, hizmet kalitesi ve projeleri inceledi. Vali Yurtnaç, Yozgat’ın jeotermal kaynaklar açısından Türkiye genelinde önemli bir yere sahip olduğunu, bu kaynakların ise hem ülke ekonomisine hem de turizme kazandırılması için büyük bir gayret içerisinde olduklarını söyledi. Vali Yurtnaç, Yozgat’ın jeotermal kaynaklar bakımından Türkiye’de önemli bir yere sahip olduğuna vurgu yaparak, bu termal kaynakların turizme kazandırılması halinde Yozgat’ın hem de ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlanacağının altını çizdi. 

Editör: TE Bilişim