FETÖ Terör Örgütü mensubu bir grup askerin darbe kalkışmasına en sert tepkilerden bir tanesi de Kazım Emiroğlu Şimşek’in başkanlığını yaptığı TÜGVA Yozgat İl Temsilciliğinden geldi. 
TÜGVA adına açıklamada bulunan Medya İletişim Koordinatörü Ali Çakır, önemli mesajlar verdi. 
Çakır şunları kaydetti: “Türkiye'nin gençliği olarak millete silah doğrultanlara karşı bildirimizdir. 15 temmuz 2016 gecesi devletimizin içine sızmış FETÖ milisleri milletin vergisi ile alınan savunma silahlarıyla masum kolluk kuvvetlerinin ve milletimizin kanını akıtmak suretiyle milletimizin canına kast etmiştir. Ancak necip milletimiz her zaman olduğu gibi mevzu bahis vatan olunca tanka topa tüfeğe ve uçağa ve helikoptere aldırmadan göğsünü zırh gibi gerdiği imanı ile canı pahasına bu darbe girişimini bastırmıştır." Çakır, TÜGVA gençliği olarak ikinci bir emre kadar demokrasi nöbetine devam edeceklerini belirterek, "Bize düşen aziz şehitlerimizin gazilerimizin ve baş kumandanımızın emanetlerini yere düşürmemektir. 
Dosta güç veren zalime ve haine korku salan meydanlardaki itidali ve dik duruşu baş kumandanımızdan gelecek ikinci bir emre kadar yılmadan yorulmadan ve bıkmadan devam ettireceğiz. Aziz şehirlerimize Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. 
Yerlerin ve göklerin yaratıcısı Allah'ın emirlerini kanunsuz ve hukuksuzca verilen büyün emirlerin üzerinde tutan kolluk kuvvetlerimize Allah'tan yardım diliyoruz."

Editör: TE Bilişim