TTNET'in toplumsal gelişmeyi destekleme vizyonu çerçevesinde hayata geçirdiği ''TTNET Vitamin'li Çocuklar İstanbul'da'' projesinin 2010 yılı programı, Adıyamanlı ve Şanlıurfalı öğrencilerin ziyaretiyle tamamlandı. Proje çerçevesinde Yozgat'tan da çocuklar üç gün boyunca İstanbul'da misafir edilmişlerdi.
    TTNET'ten yapılan açıklamaya göre, 260 öğrenciye eğitim verilen proje 2011'de de devam edecek.
    Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak amacıyla Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu bölgelerindeki öğrencileri başarıya ulaşmaları yolunda destekleyerek, onların gelişimlerine katkı sağlamayı hedefleyen ''TTNET Vitamin'li Çocuklar İstanbul'da'' projesi 2010 programı tamamlandı.
    Nisan-haziran ve eylül-ekim olmak üzere iki etapta gerçekleştirilen proje, bugüne kadar toplam 260 öğrenciye yeni ufuklar açtı. Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Muş, Mardin, Kars, Konya, Malatya, Urfa, Yozgat ve Van olmak üzere toplam 13 ilden gelen öğrenciler üçer gün boyunca İstanbul'da ağırlandı. Öğrencilere, kişisel gelişimlerini desteklemek amacıyla özel olarak hazırlanan eğitim seminerleri ve TTNET Vitamin'den oluşan 22 saat eğitim verildi. İstanbul'un tarihi ve kültürel mekanlarını gezen ve çeşitli aktivitelere katılan çocuklar, 2010 yılı Avrupa Kültür Başkenti unvanını taşıyan İstanbul'un tarihi ve kültürel mirası olan Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Yerebatan Sarnıcı ve Ayasofya Müzesi'ni yakından tanıma fırsatı buldu.
    TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, konuya ilişkin değerlendirmesinde, ''TTNET Vitamin İlköğretim ve Lise paketlerimizle bugüne kadar Türkiye'nin her köşesine eşit şartlarda eğitim imkanı götürmeyi amaçladık. TTNET Vitaminli Çocuklar İstanbul;da projemizi de yine eğitimde fırsat eşitliğini sağlama hedefimiz doğrultusunda gerçekleştirdik. Bu yıl içinde toplam 260 öğrenciyi İstanbul;da ağırlayarak projemizin ilk etabını başarıyla tamamlamış olmak bize büyük gurur veriyor'' dedi.
   
Editör: TE Bilişim