Ekonomi Bakanlığı tarafından Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda küçük ve orta büyüklüğündeki işletmecilere Dış Ticaret için gereken şartlar ve ne tür ekonomik destekleri olduğu konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Ekonomi Bakanlığı tarafından ülkenin Dış Ticaret hacminin artışında yardımcı olmak için küçük ve orta ölçekli işletmelerin dış ticarette yer almasını sağlamak amacıyla periyodik olarak yaptığı bilgilendirme toplantısının bir yenisi Yozgat Ticaret Odasında yapıldı. Toplantıya Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ziya Saydam, Yönetim Kurulu Üyeleri ve firmalar katıldı. Toplantı Türkiye Ekonomi Bakanlığı yetkilisinin sunumu ile başladı. Sunumda ilk olarak ülkenin dış ticaret hacim hedefleri anlatıldı. Daha sona üyelere dış ticaret yapılması için gereken şartlar ve dış ticaret konusunda verilen destekler anlatıldı. İşletmelere yüzde 60 ile yüzde 75 oranda desteklemenin verildiği bunun içinde yerine getirilmesi gereken şartlar ve bu şartların sağlanmasından sonra yapılacak programlar anlatıldı. Türk Eximbank Ankara Bölge Müdürü Önder Ergen, bilgilendirme toplantısı hakkında kısa bir açıklama yaptı. Ergen “Türk Eximbank, bankamız tarafından her yıl programlar düzenleniyor ve 5 ili gezeceğiz. 
Temel amacımız ihracatçıları Eximbanka çekebilmek bilmeyenler için seminerler yapıyoruz. Destek çok fazla nakliyeciden turizm şirketine kadar birçok sektörde detaylı programlarımız var. Sigorta programımız var destek sağlıyoruz sigorta ile başka bir teminat gerek kalmadan işlem yapıyoruz. Türkiye’de ihracatçıların bulabileceği en düşük kaynak yılık yüzde 1. 1 ve 1.5 gibi inanılmaz rakama kredi kullanıyorlar. İmkânlar çok iyi ama bazı kuraları taşımak önemli. Bakanlığın sağladığı ve Türk Exımbank destekleri var” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim