Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Özışık, Başkan Vekili Taylan Alakoç, Başkan Vekili Sinan Çelik, Yönetim Kurulu Üyeleri, Hakan Bektaş, Ömer Faruk Totak, Bekir Tufan, Meclis Başkanı Hacı Selvi, TSO Genel Sekreteri Ziya Saydam, AB Proje Koordinatörü Timur Yıldız, Halkla İlişkiler Danışmanı Cihangir Taşdemir’den oluşan heyet Slovenya'da Uluslar arası İlişkiler Departmanı Direktörü Matej Rogelj ve Slovenya Türk Ticaret Baş Müşaviri Nurdan Çamlıbel Aydın ile görüştü. Slovenya Ekonomisi ve Slovenya’da yatırım imkanları konusunda bilgi edinen heyet üyelerine, Marko Djinovic, Yasal Düzenlemeler Genel Sekreteri Slovenya TSO’nun AB uyum süreci, Lobicilik ve Arbitrasyon kurumu üzerine, Tarım ve Yiyecek Sektörü Direktörü Tatjana Zagorc, Hayvancılık ve Organik Tarım Üretimi alanında yapılan faaliyetler konusunda, Teknoloji ve İnovasyon Departmanı Başkanı Simona Rataj ve Bilgi ve Teknoloji Birlik Başkanı Dusan Zupancic, Ar-Ge faaliyetleri ve Odaların IT teknolojileri hakkında sunum eşliğinde bilgiler aktardı.
Daha sonra Zasavje ve Posavve bölgesine geçen heyet üyelerine, Zasavje Ticaret ve Sanayi Odası Direktörü Stasa Baloh Plahutnik, Posavje TSO Direktörü ve Genel Sekreteri Darko Gorisek tarafından kendi bölgelerindeki yatırım imkanlarının tanıtımı yapıldı. Termik Santrali ziyaretinde simülasyonlarla bire bir enerji üretimini yerinde gören heyet üyeleri, Koper Limanına geçti.  Avrupa’nın en büyük 2. Limanı olan Koper limanı Türkiye‘de üretimi yapılan otomobillerin Avrupa’ya giriş kapısı olan Koper limanının içerisinde yer alan demiryolu ticarete konu olan malların yüzde 60’ının taşımasında kullanılması çevre ve maliyet açısından bir avantaj sağlamakta olduğu başarılı projelerinin tanıtımı yapıldı.
Aynı gün Slovenya’da dünya çapında ziyaret akınına konu olan Blade ılıman iklimi nedeniyle dünyanın her bir köşesindeki aristokrat misafirler tarafından ziyaret edilen bir göl olması sebebiyle Slovenya TSO Başkan Danışmanı Dr. Andrej Friedl ile birlikte ziyaret gerçekleştirildi. Bölgedeki turizm imkanları yerinde değerlendirildi.

Editör: TE Bilişim