Emniyet Müdürlüğü Trafik ve Tescil Şube Müdürü Remzi Güney başkanlığında düzenlenen Güvenli traktör kullanımı konulu toplantı ile traktörlerin trafikteki yeri masaya yatırıldı. Toplantıya İl Jandarma Komutanlığı, Karayolları, Sağlık Müdürlüğü, Şoförler Odası ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden temsilciler katıldı. 
Emniyet Müdürlüğü Trafik ve Tescil Şube Müdürü Remzi Güney, toplantıyı ‘Tarım araçlarının güvenli kullanımı projesi eğitim faaliyetleri’ ve ‘Tarımsal faaliyetler süresince alınacak tedbirleri ve kasa içerisinde veya yük üzerinde insan taşınması’ konuları hakkında görüş alışverişinde bulunmak amacıyla düzenlediklerini söyledi. 
Hasat dönemi ile birlikte yaklaşık bir ay önce trafiğe çıkan traktörlerin karıştığı 4 ayrı trafik kazası yaşandığına dikkat çeken Güney, trafiğe kayıtlı 29 bin 695 traktör sürücünün yüzde 10’luk kısmına ‘Güvenli traktör kullanımı projesi’ çerçevesinde yüz yüze eğitim vermeyi planladıklarını kaydetti. 
Traktörlerin karıştığı kazaların daha çok gece görüş imkanı sağlayacak reflektör sistemi bulunmamasından kaynaklandığına dikkat çeken Güney, şöyle konuştu: 
“Traktörler alana çıkalı yaklaşık bir ay oldu maalesef 4’üncü trafik kazasını yaşadık. Bunlardan iki tanesi yaralamalı kazaydı, diğer ikisi maddi hasarlı kazaydı. Her ikisi de direkten dönen ölümle kazaydı. Özellikle iki gün önce Atatürk yolunda bir turizm firması traktörün reflektörü olmadığı için arkadan çarpacaktı. Allah korusun çok sıkıntılı bir trafik kazası yaşanacaktı. O anlamda bizim üzerimize çok c ciddi vazifeler düşüyor. Bu durumu öncelikli olarak eğitimle aşacağız.  Ceza ile halledilecekler var halledilmeyecekler var. Oraya işi getirmeden çözüm üretelim istiyorum.”

Editör: TE Bilişim