Boğazlıyan Vergi Dairesinde ''Torba Yasa'' ile birlikte gelen mali af nedeniyle yoğunluk yaşanmaya başlandı.

     Boğazlıyan Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Susar, bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile ilgili kanunun borçlu mükellefler için birçok avantajı beraberinde getirdiğini bildirdi.

     Susar, mükelleflerin yapılandırmadan yararlanması halinde varsa vergi ziyaı cezalarının silineceğini dile getirdi.

            Hesaplanan gecikme faizi ve zam oranları yerine ilgili dönemlerde geçerli olan Tefe-Tüfe aylık değişim oranlarının uygulanacağını vurgulayan Susar, kamuoyunda ''Torba Yasa'' olarak bilinen 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile ilgili Kanunun, 25 Şubat tarihinde yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, bu kanun ile mükelleflere kaçırılmaması gereken pek çok imkan sağlandığını, bunlardan en önemlisinin borçların yeniden yapılandırılmasını sağlayan düzenleme olduğunu söyledi.

     Bu kapsamda Boğazlıyan'da da borçlu mükellefin bu imkandan yararlanabileceğini bildiren Susar, ''İstenilmesi halinde yapılandırılmış borçlar 36 ayda 18 taksitte ödenebilecek'' dedi.

TORBA YASA

TOPLANTISI

            Sorgun'da son çıkan ''Torba Yasa'' ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapılacak.

            Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Bilal Keskin, Vergi Dairesi ve Sorgun Belediyesinin ortaklaşa düzenleyeceği toplantının Belediye Kültür Salonunda  bugün saat 10.00'da yapılacağını bildirdi.

     Keskin, vatandaşların yeni çıkan bu torba yasa ile ilgili bilgi sahibi olabilmeleri açısından bu toplantının çok önemli olduğunu vurgulayarak, ''Belediye Kültür Salonu'nda yapacağımız bu toplantıya, Vergi Dairesi Müdürü Cemal Cengiz ve Belediye Muhasebe Müdürü Mustafa Erciyas katılacak. Toplantıya tüm Sorgunluları bekliyoruz'' dedi.

Editör: TE Bilişim