Torba yasa olarak da adlandırılan 6552 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair hükümleri de içine alan kanunun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından Yozgat Defterdarlığı vergi dairelerine borcu olan vatandaşları başvuru süreleri konusunda uyardı.
Yozgat Defterdarlığı’nın yaptığı açıklamada vergi dairelerine borcu olan vatandaşların 01.12.2014 tarihine kadar vergi dairelerine bizzat başvurmaları veya posta yoluyla başvuruda bulunmaları hatırlatıldı.
Yozgat Defterdarlığı’nın yaptığı yazılı açıklamada “6552 sayılı yasa kapsamında vatandaşlarımıza ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığı’nın www.gib.gov.tr internet adresinden başvuru yapma ve kredi kartıyla ödeme yapabilme imkanı sağlanmıştır. Borcu olup olmadığını bilmeyen vatandaşlarda aynı siteden veya kısa mesajla 1189’a BORÇ TCKN Anne kızlık soyadının ilk 2 harfini göndererek borcunu öğrenebilir. Bizzat posta yoluyla veya Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet adresinden başvurularını 01.12.2014 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir” ifadeleri yer aldı.

Editör: TE Bilişim