Yozgat Defterdarlığı ve Yozgat Belediyesi yapılandırma çalışmalarının 1 Aralık’ta sona erecek olmasından dolayı hafta sonu mesai yapacak. Defterdar Abdurrahman Altındağ, mükelleflerin borçlarını yapılandırmaları için son günü en iyi şekilde değerlendirmelerini istedi. 
Defterdar Abdurrahman Altındağ, gazetemiz aracılığı borçlu mükelleflere  çağrıda bulunarak ‘Son günleri fırsata dönüştürüp, devletin barış elinden sıkı sıkıya tutun’ dedi. 
6552 sayılı iş kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmündeki kararnamede değişiklik yapılması ile bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanun gereği borçlu vatandaşlar için yapılandırma sürecinin başladığını belirten Altındağ;
“Devletin toplumsal ihtiyaçların karşılanması, huzur ve güven ortamının sağlanması için çok büyük finansman kaynaklarına ihtiyacı bulunmaktadır. Bu kaynakların önemli bir bölümü de vergi gelirlerinden karşılanmaktadır. Mükelleflerimizin büyük çoğunluğu yükümlülüklerini zamanında yerine getirmekle beraber zaman zaman yaşadıkları finansman güçlüğü nedeniyle borçlarını zamanında ödeyemeyebilmektedirler. Bu durumda bulunan mükelleflerin kamuya olan borç stoklarını azaltmak için yürürlüğe giren söz konusu bu yasa ile birikmiş borçları ödeme kolaylığı, davaların sulh yoluyla çözümü, kayıtları düzeltme avantajı kredi kartı ile ödeme kolaylığı ve en önemlisi tecil ve taksitlendirmelerde alınan teminatın alınmadan borçların taksitlendirilmesi kolaylığı sağlanmıştır. 6-9-12 ve 18 taksitle büyük borçları olan mükelleflere önemli kolaylıklar sağlanmıştır” dedi. 
Son başvuru tarihinin 1 Aralık 2014 olmasına rağmen vatandaşlara bu kanundan faydalanmak için işlerini son güne bırakmamalarını her fırsatta önerdiklerini kaydeden Altındağ; 
“Defterdarlıklar, vergi daireleri ve mal müdürlükleri her türlü sorulara cevap verebilmektedir. 1 Aralık’ta yapılandırma süresinin tamamlanacak olmasından dolayı arkadaşlarımız Cumartesi günü de mesai yapacaklardır. Borçlu mükelleflerimizin bu imkanı kaçırmamalarını diliyorum" dedi.
BELEDİYEDEN HAFTA SONU MESAİSİ
Yapılandırma çalışmaları kapsamında Yozgat Belediyesi de hafta sonu mesaisi yapacak.
Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Akgün, Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi ve Su Borcu bulunanların yapılandırmadan istifade etmesi için hafta sonu mesaisi yapacaklarını açıkladı. 
Akgün, vatandaşlara seslenerek; “Bu tarihi fırsattan borçlu tüm vatandaşlarımızın faydalanması için azami gayret gösterdik. Bu yüzden ilgili birimlerimiz Cumartesi ve Pazar günleri de mesai yapacak. Tüm vatandaşlarımızı belediyemize bekliyoruz” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim