Ankara’nın başarılı emlakçılarından, gazeteci-yazar Salim Taşçı’nın yeşile olan tutkusu bu güne kadar çok sayıda ormanı oluşturmasına neden oldu. Bir doğa tutkunu olan ünlü emlakçı, ilkini memleketi Yozgat’ta kurduğu Türkiye Haritası şeklindeki ‘Gazeteciler Hatıra’ ormanının ardından 28 hatıra ormanı oluşturdu. 
Önceki gün Sorgun Üçtepeler mevkiinde bulunan  Gazeteciler Hatıra Ormanı’nı ziyaret eden Taşçı, ağaçların boylarının iki buçuk metreye kadar ulaştığını söyledi. 
Gazeteciler Hatıra Ormanı ismiyle kurduğu ormanının Türkiye Haritası şeklinde özel olarak tasarlandığını belirten Taşçı; 
“Ağaçlar iki buçuk metreyi geçmiş. 1996’da dikmiştik. 80 dönüm, içerisinde 42 bin sarı çam motofi var. Türkiye hududu 4 bin 750 sedir ağacı bulunuyor. 4 gün boyunca Türkiye haritası enlemi boylamı ile işlendi. Orta motifi 42 bin sarı çam. Bayrak 6 buçuk dönümden oluşuyor. İlk yaptığım hatıra ormanıydı” dedi. 
Yozgat’ta ayrıca Kuvayı Milliye isminde ikinci bir hatıra ormanının bulunduğunu belirten Taşçı, Ankara’da tam 26 farklı hatıra ormanı oluşturduğunu söyledi. 
Taşçı; “Ankara’da 26 tane ormanım var. Bunun içinde Yozgat Ormanı dahil, Cumhuriyet Ormanı, Erenler Ormanı gibi sevdiğim arkadaşların isimlerini verdiğim ormanlar var. Ömrüm oldukça yeşile ve ormana olan tutkum ve sevdam edecek” dedi. 

Editör: TE Bilişim