Çapanoğlu Büyük Cami’de gerçekleşen etkinlik ilk olarak Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra din görevlilerine hitap eden Yozgat Müftü Vekili Süleyman Eroğlu, tüm din görevlilerinin haftasını kutlayarak, haftanın hayır, rahmet ve bereket getirmesini temenni ederek, din görevlilerinin toplumun manevi mimarları olduğunu söyledi.
Süleyman Eroğlu din görevlisi olmanın belli sorumluluk ve yükümlülükler getirdiğine değinerek, din görevlisi olan bir kimsenin mesai kavramı gözeterek çalışamayacağını ve camilerin her zaman cemaate açık ve din görevlisinin camisinde bulunması gerektiğini dile getirdi. 
Her camide en az bir genç cemaat kazanılması gerektiğini isteyen Eroğlu, 
“Yozgat’ta bin adet camimiz var. Her camimiz bir genci cemaatine kazandırmış olsa bu bin genç demektir. Azımsanamayacak kadar önemli bir miktardır” diye konuştu. 
Camideki törenin ardından esnafı ziyaret eden Eroğlu, esnafa Kuran-ı Kerim hediye etti. Hafta boyunca yapılacak etkinlik hakkında bilgiler aktaran Eroğlu, hafta kapsamında Yozgat’ta ki tarihi camilerin gezileceğini ve Kızılay Kan Merkezi’ne kan bağış kampanyasında bulunacaklarını ifade etti. Müftü Vekili Eroğlu,
 “Ayrıca Çarşamba günü cezaevinde bir programımız, Perşembe günü huzurevi, rehabilitasyon merkezi ve hastaneleri ziyaret programımız olacak. Cumartesi günü ise Yimpaş’ta İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ömer Yılmaz cami, gençlik, namaz ve arınma adlı bir konferans verecektir” diye konuştu. 
Süleyman Eroğlu, haftayı Diyanet Hatıra Ormanı’nda Pazar günü yapacakları piknik programı ve orman bakım programı ile noktalayacaklarını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim