Yozgat'ta Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği tarafından hazırlanan ''Güvenlik hizmetlerinde toplumsal duyarlılığın artırılması'' projesi kapsamında mahallelerde düzenlenen toplantılarda katılımcılara ''Boğulma, zehirlenme, düşme, yaralanma'' gibi olaylarda yapılacak ilk yardım uygulamaları, toplantıya katılan aile hekimleri tarafından uygulamalı olarak gösterildi. 
     Daha önce Fatih, Bahçeşehir, Eskipazar mahallelerinde düzenlenen toplantılara Karatepe Mahallesi'nde devam edildi. 
     Müzeyyen Çokdeğerli İlköğretim Okulu salonundaki toplantıya katılan Aile Hekimleri Dr. Mehmet Karatekin ve Dr. Kaya Şen, Karatepe Mahallesi'nin yakınında bulunan Kirazlı Göleti'nde son olarak iki çocuğun boğularak öldüğünü hatırlatıp, bu tip olayların yaşanmaması için herkesin öncelikle yapabileceği ilk yardım uygulamalarının bulunduğunun altını çizdi. 
     Dr. Mahmut Karatekin, özellikle çocuklar karıştığı boğulma, zehirlenme, düşme, yaralanma gibi olaylarda aile büyüklerinin sakin olmaları gerektiğine işaret edip, öncelikle 112 Acil Sağlık ekibine bilgi verilip, yardım talebinde bulunulduktan sonra olaya muhatap olan kişilere bilinçsiz bir şekilde müdahalede bulunulmaması, hastanın başında toplanıp nefes alıp, vermesini zorlaşmasına engel olunmaması gerektiğini vurguladı. 
     Aile Hekimleri Karatekin ve Şen daha sonra toplantıya katılan mahalle sakinlerinden birisinin çocuğuyla birlikte yaşanılan olaya göre yapılması gereken ilk yardımı uygulamalı olarak gösterdiler. 
     Toplantıya katılan Yozgat Şehiriçi Trafik Tescil Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Tuncay Çelik, trafik konusunda uyarılarda bulunurken, 9 günlük Kurban Bayramı tatili süresi içerisinde ülke genelinde 130 kişinin trafik kazaları sonucunda hayatını kaybettiğini hatırlatıp, ''Eğer bu insanlar emniyet kemeri kullanmış olsaydı bunlardan en azından 70'i bugün de aramızda olabilirdi. Yaşanılan trafik kazalarında emniyet kemerinin kullanılması ölüm riskini de azaltmaktadır'' uyarısını yaptı. 
     Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde görevli Antrenör Ferhat Aktaş, Şehirler Polis Merkezi Amiri Volkan Kaplan, Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli Kadriye Oğuz da kendi konularıyla ilgili olarak katılımcıları bilgilendirip, sorularını yanıtladı. 
     Toplantı sonrasında bir açıklama yapan Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Erdal Özbek de, güvenlik hizmetlerine olan toplumsal katkıyı arttırarak, bu hizmetlerin etkin ve hızlı bir şekilde yürütülmesi, toplum-polis ilişkilerinin geliştirilmesi, suçla mücadelenin güçlendirilmesi amacıyla hazırladıkları proje doğrultusunda alan çalışmalarına eylül ayından itibaren başladıklarını ifade etti. Özbek, bu tip toplantılarla halkın daha duyarlı ve bilinçli olarak olaylara yaklaşmasını sağlamaya çalıştıklarını, bu eğitim çalışmalarının bundan sonra da devam edeceğini sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim