Sarıkaya Müftüsü Necmettin Kayar, yaptığı yazılı açıklamada camilerin toplum hayatındaki önemini hatırlatmak, halkın camiler ile daha sık ve olumlu bir ilişki kurmalarına vesile olmak, camilerin ve çevresinin umumi bakım ve temizliğini yapmak amacıyla 1986 yılından itibaren 01-07 Ekim tarihleri arası Camiler Haftası olarak kutlanmaya başlandığını belirtti.

2003 yılından itibaren haftanın isminin “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak değiştirildiğini, etkinliklerinin çeşitliliği artırıldığını, içeriği zenginleştirildiğini ve ülke genelinde açılış merasimleri düzenlenmeye başlandığını hatırlatan Kayar, camilerde kütüphane oluşturulması, kitap dağıtımı, konferans ve paneller, toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik etkinliklerin yapılacağını duyurdu.

Bunların yanı sıra cami onarım ve temizliği, organ ve kan bağışı kampanyaları, ödüllü şiir ve kompozisyon yarışmaları, radyo ve TV programları, spor aktiviteleri hafta münasebetiyle gerçekleştirilen faaliyetler arasında sıralanabileceğini söyleyen Kayar, vatandaşların da etkinliklere ilgi göstermesi gerektiğinin altını çizdi.

Müftü Kayar, “Bunlara ek olarak hafta içerisinde hayırsever vatandaşlara Başkanlığımızca plaket verilmekte, personelimiz arasında; Hafızlık, Kur’an’ı Kerim ve ezanı güzel okuma, hutbe ve şiir yazma gibi yarışmalar düzenlenmekte,  haftaya özel hutbe okunmakta, vaazlar verilmekte ve Kur’an-ı Kerim ve mevlit programları tertip edilmektedir. Başkanlığımıza bağlı yurt dışı teşkilatında da hafta vesilesiyle benzer etkinlikler düzenlenmektedir” ifadelere yer verdi.

2011 yılından itibaren Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle toplumun ihtiyacı olan bir konu belirlenmeye başlanmış olduğunu da sözlerine ekleyen Kayar, “Belirlenen bu tema ekseninde hafta boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmiştir. Bu seneki haftanın ana teması “Cami ve Namazla Arınma” olmuştur” dedi.

Son iki yılda kurban bayramının Ekim ayının ikinci haftasına sarkmasıyla Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın bu yıl 12-18 Ekim tarihleri arasında kutlanacağını dile getiren Kayar, şunları kaydetti:

“Hafta münasebetiyle müftülüğümüz tarafından farklı etkinlikler yapılacaktır. 15 Ekim 2015 tarihinde Doğanlar Düğün Salonunda saat 19.00’da Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Yılmaz Bey’in vereceği konferansa ve din görevlilerimiz tarafından icra edilecek olan Kur’an tilaveti ve ilahiler dinlemeye tüm Sarıkayalı kardeşlerimizi davet ediyoruz. Camiler ve Din Görevlileri Haftamızın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

Editör: TE Bilişim