Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Ferman Zararsız, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’in de imza attığı toplu iş sözleşmesi ile çalışanlara birinci yıl ilk altı ay için yüzde 21, ikinci yılı için devlet memuru maaş artışı kadar zam yapılmasının ön görüldüğünü söyledi.
Sorgun Belediye Başkanlığında 1999 yılından bu güne kadar yetkili sendikalı olduklarını belirten Zararsız; “Sorgun Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Şimşek, ‘ben işçinin alın teri üzerinde pazarlık yapmam bu işçiler benim evlatlarım, baba evlatlarını mağdur etmez’ diyerek toplu-iş sözleşmesinin birinci yıl birinci altı ayı için  yüzde 21 zam yapmıştır. Toplu-iş sözleşmesinin birinci yıl ikinci altı ayı ve ikinci yılı için devlet memur maaşlarına gelen zam uygulanacaktır. İmzalanan toplu-iş sözleşme ile birlikte işçilerimizin maaşlarında 410 TL ile 450 TL arasında artış olmuştur. Diğer belediyelere de örnek olur düşüncesindeyim” dedi.
TAŞERON İÇİN GAYRETEDİYORUZ
Zararsız, taşeron işçiler için çıkartılacak olan yasanın 2015 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşüleceğini hatırlatarak; “Bizde bu işçilerimize, biran evvel toplu-iş sözleşme yetkisi alıp, en azından iş güvencesine alınmalarını sağlamak için elimizden gelen gayret ve çabayı göstereceğiz” diye konuştu.
Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası olarak, önce insan önce ekmek parolası ile hizçmet ürettiklerini belirten Zararsız, şunları söyledi:
“Onun için biz işçilerimize kadrolu, geçici, taşeron işçi diye sınıflandırılmasını istemiyoruz. Biz emeğin ve alın terinin mücadelesini veriyoruz. Bu ayrımın biran evvel sonlanması için sendikamız olarak elimizden gelen mücadeleyi veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz.  İnşallah 2015 yılında Taşeron yasası meclisten geçerde bu işçilerimizde üvey evlatlıktan kurtulurlar.  Bilindiği üzere 6111 Sayılı yasa ile belediyelerde çalışan işçilerimiz diğer kurumlara nakledildi.  2015 yılına kadar belediyelere işçi alımı durduruldu. 2015 yılında belediyelere işçi alınacaksa, bizim sendika olarak talebimiz, şuan çalışan geçici işçilerin ve taşeron işçilerin belediyelere işe alınmasıdır. Hak-İş ve Hizmet-İş olarak bunun takipçisi olacağız.
Sayın belediye başkanımıza şahsım yönetim kurulumuz ve gece gündüz demeden çalışan işçi kardeşlerimiz adına teşekkür ediyor, 2014 yerel seçimlerinde başarılar diliyorum. Şuan işçilerimizin belediyeden alacakları bulunmamaktadır. İmzalanan toplu-iş sözleşmesinin belediyemize, sendikamıza ve işçi kardeşlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”   

Editör: TE Bilişim