TKDK Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker, kısa bir süre önce açıklanan IPART 2, 1’nci dönem çağrısında destek almaya hak kazanan 28 kişiye 43 milyon 188 bin 473 TL yatırım bedelinde destek sağlanacağını söyledi. Türker, 25 milyon lirası hibe olan yatırımlar arasında kırsal turizmden yenilenebilir enerji yatırımlarına kadar pek çok önemli yatırım kaleminin bulunduğunu hatırlattı.
Türker, TKDK’nın kuruluşunun 10’ncu yılında Yozgat’ın aldığı yeni yatırımlarla kırsalda ciddi bir hareketlenmenin yaşanacağını belirterek; “28 proje sahibine yaklaşık 45 milyon lira yatırım bedeli ile hibe desteklerimiz olacak. Yozgat’ın her yerinden yatırımcılar yeni desteklerle ‘Kanatlı eti üreten tarımsal işletmeler’, ‘Kırmızı et üreten tarımsal işletmeler’, ‘Süt üreten tarımsal işletmeler’, ‘Kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri’ ve ‘Yenilenebilir Enerji Yatırımları’ ana başlıkları altında hibe destekleri alacaklar. Önümüzdeki günlerde inşallah proje sahipleri ile sözleşmeleri imzalamaya başlayacağız. Şimdiden yatırımcılarımız ve Yozgat’ımız için hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 
TKDK 10 YAŞINDA
Öte yandan TKDK, kuruluşunun 10. yılını Antalya Congress Expo Center'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in katılımı ile kutladı. 
10. yıl kutlamalarına Yozgatlı genç yatırımcılardan Mustafa Özer de katılarak, plaket aldı. 

Editör: TE Bilişim