Türker, döviz kurundaki artıştan dolayı bütçede kalan parayı değerlendirmek amacıyla düşük bütçeli ve kısa süreli çıkılan 15’inci çağrı ilanının, IPARD II Programı öncesi çıkılan son ilan olacağını aktardı. 

Türker, Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım, Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi, Kültür Balıkçılığının Geliştirilmesi ve Kırsal Turizm sektörlerinde ilana çıkıldığını belirterek, yatırımcılara 37 Milyon 500 Bin Avro hibe desteği sağlanacağını kaydetti.

Türker, başvuruların 19 Ekim Pazartesi günü saat 09.00’dan itibaren, yatırımın uygulanacağı il de bulunan TKDK İl Koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlanacağına dikkat çekerek, başvuruların son teslim tarihinin 30 Ekim Cuma günü saat 23.00 olarak belirlediğini ifade etti.

Türker, Avrupa Birliği Hibe Destek Programı’nın ikinci ayağı olan IPARD-2 programı başvuru çağrı ilanına çok yakın bir tarihte çıkmak için hazırlıkların sürdüğüne vurgu yaptı.

IPARD-2’DE ARTIŞ GÖSTERECEK

Türker, IPARD-2 programı kapsamında 15’inci proje başvuru çağrısına çıkıldığına değinerek,  Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun önceki desteklere ilave olarak destekleyecekleri alanlar ile ilgili şu bilgileri verdi:
 “Manda yetiştiriciliği,  kaz yetiştiriciliği, yumurta tavukçuluğu, mantar yetiştiriciliği ve yenilenebilir enerji yatırımlarını da destekleyecektir. Ayrıca önceki dönemdeki hibe oranları da IPARD-2 ile birlikte yeni dönemde artış gösterecektir. 15’inci Başvuru Çağrı Dönemi’nde proje hazırlamayı düşünen yatırımcılarımızı kurumumuza davet ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim