Yozgatlı İşadamı Gülaylar Altın’ın Sahibi Mehmet Gülay’ın, Cumhurbaşkanı’nın Yozgat ziyaretinde söz verdiği ‘Tıp Fakültesi’ binasının temel atma tarihi kesinleşti. 24 Nisan günü Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in de katılımı ile temel atma töreni gerçekleşecek.

Vali Necati Şentürk, Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin temel atma töreninin 24 Nisan tarihinde gerçekleştirileceğini söyledi. Yozgat Polis Evi'nde verilen yemek sonrası konuşan Vali Şentürk, Şentürk, "Allah nasip ederse 24 Nisan tarihinde üniversitemiz içerisinde, kampus alanında ya da mastır planının imkan verdiği bir yerde tıp fakültemizin temelini atacağız." dedi.

                Vali Şentürk, önümüzdeki yıl içerisinde üniversitenin diğer bölümlerinin tamamlanması ile ilin sosyal ve ekonomik anlamda gelişmesine katkı sağlanacağını ifade etti. Şentürk, şöyle dedi:

                "Geçen yaz döneminde Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ilimize teşrif ettiğinde bende Yozgatlı iş adamlarımızı ve benim eski dostum olan Mehmet Gülay'da davet etmiştim. Sayın Gülay, Cumhurbaşkanımızın huzurlarında tıp fakültesi binası yapımına nisan ayı içerisinde başlayacağı sözünü vermişti. Bu yüzden Mehmet Gülay'ı temsil eden Gülaylar Şirketleri Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Şen ve iki arkadaşımız aramızdalar. Allah nasip ederse 24 Nisan tarihinde üniversitemiz içerisinde, kampus alanında ya da mastır planının imkan verdiği bir yerde tıp fakültemizin temelini atacağız. Yine aynı gün içerinde Kızılay tarafından yapılacak olan aşevi, depo gibi yerlerin temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Bu vesile ile kadim dostum Sayın Mehmet Gülay beyefendi'ye ve onun aramızda bulunan temsilcilerine çok teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıl içerisinde üniversitemizin diğer bölümlerinin tamamlanması ile ilimizin sosyal ve ekonomik anlamda gelişmesine katkı sağlayacaktır."

                Polis Evi'nde verilen yemeğe Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, Bozok Üniversitesi Rektörü İnci Varinli, Gülaylar Şirketleri Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Şen, AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, İl Genel Meclis Başkanı Ayhan Can ve üyeleri ile belediye başkanları katıldı.

Editör: TE Bilişim