Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi gelişimini sürdürüyor.
     Hastane Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Hayrullah Yazar, yaptığı yazılı açıklamada, hastanenin 26 Ekim 2010 tarihi itibari ile hasta kabulüne başladığını hatırlatarak, bu yıl sağlık alanında ilklere imza atacaklarını daha önce duyurduklarını bildirdi.
     Hastane bünyesindeki ''Nükleer Tıp Merkezi'' ile ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini, artık demo yapılabildiğini bildiren Yazar, ''Ünitemizin son kontrollerini yapıyoruz, birkaç hafta içerisinde sadece Yozgat'ın değil, tüm bölgenin hizmetine sunulacaktır'' dedi.
     Göz polikliniğinde Prof. Dr. İzzet Can'ın hasta kabulüne başladığını da ifade eden Başhekim Yazar, şunları kaydetti:
     ''Hastanemizde, tüm Türkiye'de çok az sayıda olan 'erişkin aşı' polikliniği hizmete girmiştir. Bilindiği üzere son yıllarda, tüm dünyada önde gelen sağlık sorunlarından birisi, adeta yaşamı tehdit eder nitelik kazanan, domuz gribi, kuş gribi viral-gribal enfeksiyonlardır. Aşı poliklinikleri, Türkiye'de ilk olarak Gazi Tıp'ta kurulmuştur. Hangi hastanın hangi aşıyı, ne zaman olması gerektiğini tespit eden ve aşı sorunlarına yeni çözümler üreten bu merkezler, aynı zamanda yurt dışı seyahatlerine çıkacak olan vatandaşlara da aşı konusunda yardımcı olmaktadır.'' Hastane Başhekimi Hayrullah Yazar, Kalp Damar Cerrahi polikliniğinin de açıldığını bildirerek, ''Hizmete giren bir diğer polikliniğimiz ise, 'Beyin Cerrahi-Nöroşirüji' polikliniğidir. Tüm bölgenin 64 kesit cihazına sahip olan tek hastanesi olmamız düşünülürse, bu polikliniğimize bölgeden ciddi hasta geleceğini düşünüyoruz'' diye konuştu.
     Yazar Bakteriyoloji, Seroloji, Patoloji laboratuvarlarıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini, yataklı servis hizmeti için şubat ayı ortalarında hizmet alımı ihalesi yapılacağını, yardımcı personel ihtiyacının da giderilmesinin ardından yataklı tedavi hizmetine de başlanılacağını sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim