Yozgat'ta kısa süre önce açılan Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinin hasta sayısı her geçen gün artıyor.
    Bozok Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 26 Ekim 2010 tarihinden itibaren tüm bölgenin referans tedavi merkezi olmaya aday olan hastanenin 13 ana branşta hizmet vermeye başladığı hatırlatıldı. Hastaneye başvuruda bulunan hasta sayısının her geçen gün artarak, yoğun bir ilgi gördüğü vurgulanan açıklamada, ''Muayene sayımız beklenenin çok üzerinde bir artış göstermektedir. Hastanemizin açılışından itibaren tedavi talepleri ile birlikte sevksiz muayene olanakları, muayene farkı konularında çok sayıda bilgi talebi gelmektedir'' denildi.
    Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
    ''Hastanemizde Yeşil Kart sahibi kişiler dışında tüm sosyal güvenlik kurumlarından sağlık hizmeti alan vatandaşlarımız, hastanemize herhangi bir sevk işlemine gerek duymadan doğrudan başvurarak sağlık hizmeti alabilmektedirler. Muayene olmak için gelen vatandaşlarımızdan sadece TC Kimlik Numaraları talep edilmektedir. Yeşil Kart sahibi vatandaşlarımızdan ise kanun gereği sevk istenmektedir. Buradan sevk işlemi sıkıntısı yaşayan Yeşil Kart sahibi vatandaşlarımıza doktor ve hastane seçme haklarına sahip çıkmalarını öneriyoruz.
    Açıklık getirmek istediğimiz bir diğer konu ise hastanemizde muayene ücret farkı alınmaması hususundadır. Hastanemizde muayene olan vatandaşlarımız Üniversite hocalarımıza muayene olmaları  durumunda herhangi bir fark ödememektedirler.
    Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi olarak vatandaşlarımıza Sevksiz ve Muayene Farksız sağlık hizmeti sunulmaktadır. Hastanemizde henüz hiçbir özel sağlık sigorta şirketi ile anlaşma imzalanmamıştır, konuya ilişkin çalışmalar devam etmektedir.''

Editör: TE Bilişim