Ak Parti İl Bakanı Fahri Açıkgöz ve Kadın Kolları İl Başkanı Hülya Sarıarslan, düzenledikleri basın açıklamaları ile tüm sağlık çalışanlarının ’14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladılar.

            Ak Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, açıklamasında; “Adalet ve Kalkınma Partisi İl Yönetimi olarak, sağlıklı toplum olabilme yolunda ve vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden tam manasıyla yararlanabilmeleri adına var gücüyle çalışan, doktorlarımız başta olmak üzere tüm sağlık personelimizin 14 Mart Tıp Bayramını kutlarız” dedi.

            Sağlık problemleri ile karşılaşan bireylerin tekrar sağlıklarına kavuşmada, insan sağlığını tehdit eden tüm olumsuzluklardan korunmasında, ölüm ve hayat arasındaki en sağlam köprünün, en değerli tutamak olan sağlığı korumak adına tüm hekimlerin kutsal bir görevi yerine getirdiklerini ifade eden Açıkgöz’ün mesajı şu şekilde oldu:

            “Ak Parti olarak Sağlık personelimizin ve dinamik bir yapısı olan sağlık sektörümüzün sorunlarını öncelikle çözmeye devam ediyoruz, bunun olumlu sonuçlarını önümüzdeki yıllarda daha çok göreceğiz. Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın, hastanelerin tek çatı altında toplanması, ilaç erişimi ve fiyatlarında yapılan yeni düzenlemeler, çalışanların ücret ve çalışma koşullarındaki iyileştirmeler, hekim ve çalışanların sayısındaki artışlar gibi sağlık sisteminin birçok kronik sorununu hal yoluna koymuştur. İnsanı yaşatmayı ve insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren tıp çalışanlarımızın insan yaşamına saygıyı ifade eden 14 Mart Tıp bayramını kutluyor başarılı çalışmalarınızın devamını diliyoruz.”

KUTSAL BİR GÖREV

            Ak Parti Kadın Kolları İl Başkanı Hülya Sarıaslan da 14 Mart Tıp Bayramı kutlama mesajında sağlık çalışanların önemli ve kutsal bir görevi yerine getirdiklerini söyledi.

            Sarıaslan; “İşte hekimliğin dünyanın en zor ama en onurlu ve kutsal bir meslek olmasının temelinde, yine en kıymetli varlık olan bizleri yani insanları yaşatma ve iyileştirme sorumluluğunun yatmasıdır.

            Onun içindir ki, hekimlerimiz uzun ve zor bir eğitimden geçirilmekte,bu eğitim süreci içerisinde sorumlulukları defalarca hatırlatılmaktadır. Aslında yemin ederek görevine başlayan her hekim, bu yeminiyle insanların kendilerine emanet ettiği en değerli varlıklarına ve canlarına hiçbir ayrım gözetmeden sevgiyle, hoşgörüyle, sabırla ve özveriyle hizmet sunmayı da taahhüt etmiş olmaktadır.

            Bilhassa son yıllarda Türk hekimlerimizin bilim adamı sıfatıyla gerek yurt içinde gerekse yurt dışında tıp adına büyük başarı sağlamaları hepimizin gururu olmuş ve olmaya da devam edecektir.

            Bu duygu ve düşüncelerle; Yozgat Ak Parti Kadın Kolları Teşkilatı adına, insanlığa daha sağlıklı ve nitelikli bir yaşam sunabilmek için gece gündüz fedakarca görev yapan hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

Editör: TE Bilişim