Yozgat'ta 14 Mart Tıp Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

     Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen törende, tıp bayramı kutlanırken, hastanenin açılmasına katkıda bulunanlara ''Teşekkür'' belgesi verildi.

     Üniversite İdari Bina Salonunda düzenlenen törene Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Saraykent Belediye Başkanı İdris Ögel, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, BBP Genel Başkan Yardımcısı Selehattin Şenliler de katıldı.

     Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli törende yaptığı konuşmada, sağlıklı nesillerin yetişebilmesi için çalışan sağlık çalışanlarının tıp bayramını kutladı, üniversiteye bağlı Tıp Fakültesi ve Araştırma Uygulama Hastanesi'nin zamanında açıldığını belirterek, ''Sağlık Bakanlığının yeni kriterlerine göre, eğer bugünlere kalmış olsaydık fakülte ve hastanemizi hizmete açma imkanımız bulunmuyordu'' dedi.

     Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Saydam ise, fakültenin bugüne kadar bir mekanının bulunmadığını, öğrencilerin Hacettepe Üniversitesi bünyesinde eğitimlerini sürdürdüğünü vurgulayarak, hastane içerisinde bir mekan tahsis edilerek, konferans salonuna kavuştuklarını bildirdi.

     Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hayrullah Yazan da, Sakarya ve Rize'nin kriterlerinin tutmaması nedeniyle bakanlığın bu iki ilde tıp fakültesi ve hastanesinin kurulmasına izin vermediğini anlattı.

     Konuşmaların ardından Hacettepe Üniversitesi bünyesinde eğitim gören Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencisi Tankut Uzun, Rektör Prof. Dr. İnci Varinli'ye çiçek takdim etti. Varinli de öğrenciye hediye verdi Ardından Tıp Fakültesi ve Araştırma Hastanesi'ne katkıda bulunan kişilere ''Teşekkür'' belgelerinin dağıtımını müteakip, Rektör Varinli, Tıp Fakültesi doktorlarıyla birlikte ''Tıp Bayramı'' pastasını kesti.

AK PARTİLİ

BAYANLARIN ZİYARETİ

    AK Parti Yozgat Kadın Kolları Başkanı Hülya Sarıaslan, kadın kolları üyesi bayanlarla birlikte Yozgat Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti.

     Sarıaslan ve AK Partili bayanlar, Hastane Başhekimi Uzman Dr. Cahit Bekir Kayhan'ı makamında ziyaret edip, bir süre sohbet ederek, karanfil verdi. AK Partili bayanlar daha sonra hastaneyi gezerek, sağlık çalışanlarının bayramını kutlayıp, karanfil hediye ettiler.

Editör: TE Bilişim