Ankara bürokrasisinde Yozgatlı isimler son yapılan atamalarla yer almaya başladı. Bu atamalardan bir tanesi Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt AŞ (TETAŞ) Genel Müdürlüğünde oldu. Aynı kurumda genel müdür yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Ayerden genel müdürlük görevine atandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, TETAŞ Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ayerden, TETAŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildi. Eti Maden İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Recep Akgündüz de kurumun Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı.Ayarden’in ataması büyük bir memnuniyetle karşılandı. 

MEHMET AYERDEN KİMDİR?

1991 yılında TKİ Afşin-Elbistan Linyitleri İşletmesinde maden mühendisi olarak göreve başladı ve 1996 yılına kadar bu işletmenin maden sahasında görev yapan Ayerden, 1996-2002 döneminde TEAŞ Genel Müdürlüğü Özelleştirme Dairesi Başkanlığında mühendis ve başmühendis olarak, 2002-2004 döneminde ise Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt A.Ş (TETAŞ) Takip ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığı emrinde teknik şef ve müdür yardımcısı olarak görev yaptı. Enerji sektöründe serbest piyasa modeline geçiş döneminin başlaması ile birlikte, TETAŞ’ın söz konusu piyasada faaliyetlerinin yürütümünü sağlamak amacıyla kurulan Dengeleme ve Uzlaştırma Uygulamaları Müdürlüğünün kurulması çalışmalarını yürüttü ve buraya Müdür olarak atandı. Aynı birimin 2007 yılı başında Daire Başkanlığına dönüştürülmesi ile birlikte Daire Başkanlığı görevine atanan ve bu görevini 22.03.2009 tarihine kadar yürüten Ayerden,  enerji sektörü ile ilgili çok sayıda yurtiçi ve yurtdışı eğitim, çalışmalarına, kongrelere, sempozyumlara, seminerlere ve toplantılara katıldı.
Biz de İleri Gazetesi olarak TETAŞ Genel Müdürü Mehmet Ayerden’i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Editör: TE Bilişim