Tüp bebek tedavisi, aşamalardan oluşan bir tedavi yöntemidir. Bu aşamaların sayısı, her kaynakta farklı olabilir. Ancak her tüp bebek merkezinde aşamalar aynı şekilde uygulanmaktadır. Bunlar:

·         Yumurtalıkların uyarılması,

·         Yumurtaların toplanması,

·         Laboratuar aşaması (döllendirme işlemleri),

·         Embriyo transferi,

·         Gebelik testi.

Tüp bebek tedavisi için en önemli nokta, kısırlık sorunlarının doğru teşhisidir. Sorunların tespitinin yapılmaması durumunda tedavi yöntemleri gebelik sağlamak için yeterli olmayacaktır. Her çiftin kısırlık problemi farklı olduğu için her çifte uygulanacak tedavi yöntemi farklı olmaktadır. Bu sebeple de her çift için gebelik şansı farklı olmaktadır. Tüp bebek tedavisinde gebelik şansı %45-70 arasındadır. Biz http://www.latifkupelioglu.com/  olarak her çiftin kısırlık şansını tedaviden önce belirtmekteyiz. Bu sayede çiftin beklentileri gerçekçi bir düzlemde tutularak gereksiz stresten hastalarımızı korumak amacındayız.

Tüp bebek tedavisi nasıl yapılır?

Gebelik, oldukça komplike olgulardan oluşmaktadır. Tüp bebek tedavisi de gebelik şansını arttıran yardımcı bir üreme yöntemidir. Kısırlık sorunlarının tespitinden sonra anne adayının yumurtalıklarını uyarmak amacı ile kişiye uygun ilaçlar ve dozlar belirlenerek 15 günlük bir tedaviye başlanır. Daha sonra olgunlaşan yumurtalar toplanır ve baba adayından sperm hücresi alınır. Alınan sperm hücresi ve yumurta hücresi laboratuarda döllendirilir. Ardından anne adayının rahmine transfer edilir. Transferden 12 gün sonra gebelik testi yapılır. Bu süreçte anne adayının stresten uzak durması, beslenme düzenine dikkat etmesi, 12 günden önce gebelik testi yapmaması önerilir. Bu süreden önce yapılan gebelik testleri, gebelik mevcut olsa dahi olumsuz sonuç verecektir.

Tüp bebek tedavisi, bir ayda tamamlanan ve fiziksel olarak herhangi bir zorluğu bulunmayan bir tedavi yöntemidir.

Editör: TE Bilişim