Yozgat'ın başlıca trafik sorunları arasında hatalı park, kural ihlali, otopark sıkıntıları geliyor. Şehirleşmenin trafiğe uygun gerçekleşmediği kent merkezinde bir de artan otomobil sayısı eklenince ortaya metropol kentlerini aratmayan bir görüntü çıkıyor. İşte tam da burada devreye trafik polisleri giriyor.
TEK YÖNE TAKILDILAR…
    Belirli zamanlarda kent merkezinde tek yön uygulaması yapan Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri, hatalı sürücüleri affetmiyor. Şehir trafiğinin biraz olsun rahatlaması için uygulamalarında titiz davranan polis, dün Sakarya Caddesi'nde yine tek yön ihlali yapan sürücüleri bekledi.
    KAMU ARAÇLARI DA VAR!
    Sakarya Caddesi'ndeki ters yön uygulamasına riayet etmeyen araç şoförleri arasında kamu kurumuna ait araçlar da yer aldı. Bir anda karşılarına çıkan trafik polisi karşısında şaşkına dönen şoförler önce itiraz etseler de hatalı olduklarını kabul ettiler, ceza ödemekten kurtulamadılar.
    Tek yön uygulaması sırasında objektiflerimize takılan bir olayda, ters şeritten gelen lüks bir otomobil, kendi yolundan giden bir ambulansın yolunu tıkadı.
    Ambulansın içerisinde hastanın olmaması, olası bir gecikmenin önüne geçerken, lüks otomobilin sahibi cezadan kurtulamadı.
HEM TERS YÖN HEM EHLİYETSİZ
    Uygulama sırasında ehliyeti olmayan bir de sürücü tespit edildi. Ters yön ihlali yapan sürücü hem kural ihlalinden hem de ehliyetsiz otomobil kullanmaktan ceza yedi.
    Trafik polisleri, ters yön ihlali yapan sürücülere 66.00 TL cezai işlem uyguladı. 66.00 TL’lik ceza yiyen sürücülere peşin ödemeleri halinde yüzde 25’lik indirim uygulanacağı bilgisi verildi.
Editör: TE Bilişim