Vali Abdulkadir Yazıcı, yaşanan olayları yerinde görmek ve bilgi almak adına Akdağmadeni’ne gittiğini ve vatandaşlarla bire bir irtibata geçtiğini belirtti. Vali Yazıcı, “Sataşma alkolün tesiri ile sonradan kavgaya dönüşmüş ve bu kişiler muhtelif yerlerinden yaralanmışlardır” dedi.
Vali Yazıcı, kavganın devamında 3 kişinin gözaltına alındığını ve halk arasında PKK bayrağı açıldığı iddialarının yayılmasıyla birlikte İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan 300 civarında vatandaşın gözaltına alınan şahısların kendilerine verilmesini istediğini söyledi. Vali Yazıcı, “Jandarma Komutanı ve İl Emniyet Müdürümüz ile birlikte saat 24.00 sularında vatandaşlarımızla irtibata geçilmiş, kendileriyle tek tek ve toplu olarak yüz yüze yapılan görüşmelerde PKK bayrağı açıldığına veya slogan atıldığına dair hiçbir şahidin bulunmadığı, iddiaların kasıtlı çıkarıldığı topluluk tarafından da kabullenilince ikna olup dağılmışlardır” ifadelerinde bulundu.
Vali Yazıcı açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı “Ülkemizin içinde bulunduğu nazik dönem nedeniyle, vatandaşlarımızın Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve Emniyet Teşkilatı’nın gücüne ve kuvvetine güvenmeleri, buna benzer olaylar bahane edilerek, halkımızın huzurunu bozacak asılsız haber ve sosyal paylaşımlara itibar edilmemesi hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur”

Editör: TE Bilişim