Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, otobüs terminallerin şehirlerin dışa açılan tanıtım kapısı olduğunu belirterek, Yozgat’ın şehir kimliğine zarar veren Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni Yozgat’a yakışır bir görünüme kavuşturacaklarını söyledi.

TERMİNALDE KÖKLÜ
DEĞİŞİM OLACAK


Başkan Arslan, terminalde en önemli sorunlardan bir tanesi olan tuvalet ve lavaboların yer altına alınarak beş yıldızlı otel ayarında tuvaletler yapılacağını söyledi.
Otobüs ve taksi girişleri başta olmak üzere gereksiz araç trafiğinin de önüne geçeceklerinin altını çizen Arslan, yapılacak düzenlemelerle ilgili şu bilgileri verdi:
“Terminal giriş-çıkışlar artık otomasyon sistemli olacak. Özel otomobiller için 15 dakikası ücretsiz olmak üzere girişler paralı olacak. Böylelikle kaçak giriş çıkışların da önüne geçilmiş olacak. Peronları modern şehir terminalleri tarzında düzenleyip, gişeleri koridor görünümünden çıkarıp, tamamını vatandaşın rahatlıkla görebileceği sıraya göre düzenleyeceğiz” dedi.

OTOGARA YEŞİL DİNLENME ALANI OLUŞTURULACAK

Terminal girişinde Şoförler ve Otomobilciler Odası güzergahında yolcular için dinlenme alanı oluşturacaklarını belirten Başkan Arslan, böylelikle insanların otobüs saatini ya da yolcusunu daha ferah bir mekanda beklemiş olacağını söyledi.
Her yönü ile pırıl pırıl Yozgat’ın kent kimliğine yakışır bir otobüs terminali oluşturmak amacıyla başlatılan çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade eden Arslan, şunları söyledi:
“Otobüs terminalleri şehirlerin dışarı açılan kapısıdır. Her gün yüzlerce, binlerce yabancı insanın konakladığı, gelip geçtiği bu mekanlar bir anlamda şehirleri temsil ederler. Yozgat’a şehir kimliği kazandırırken ortaya koyduğumuz yoğun gayret ve çalışmanın dışa yansıması ve kentin tanıtımı adına otobüs terminalindeki düzenlemeleri önemsiyorum” diye konuştu.

ULAŞTIRMA MÜDÜRLÜĞÜ!

Başkan Arslan, ayrıca Ulaştırma Müdürlüğünü de faaliyete geçireceklerini söyledi.
Otobüs giriş-çıkışlarından güvenliği ve düzenin sağlanmasına kadar tüm sorumluluk artık Ulaştırma Müdürlüğünde olacağını kaydeden Arslan, böylelikle otobüs terminalinin daha kurumsal bir sistemle yönetilmiş olacağını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim