İl Genel Meclisi’nin Mart ayı oturumunu İl Genel Meclis Başkanı Hacı Halil Şahbaz yönetti. İl Genel Meclisi’nde gerçekleşen oturum geçen oturum tutanak özetinin okunmasıyla başladı daha sonra yazılı önergeleri gündeme alan meclis gündemde yer alan maddeleri görüştü. 
İl Genel Meclisi dünkü gerçekleştirdiği oturumda Jeotermal ve Su Kaynakları Komisyonu tarafından hazırlanan raporu görüştü. Bu kapsamda mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait olan ve Boğazlıyan İlçesi’nde bulunan jeotermal kaynaklardan elde edilen termal suyun daha önce tahsisi yapılan Kartaş Turizm ve Termal Otelcilik şirketine tahsis edildiği ve söz konusu şirketin 200 dairelik termal turizm tesisi yapacağı hatırlatıldı. Gelinen süreçte ilgili şirketin sadece 50 dairelik kısmı tamamlandığı belirtilirken, söz konusu apart otelde kullanılmak üzere 25 yıl süreyle tahsis edilen termal suyun kullanılacağı tesisin tamamlanmadığı da belirtildi. 
Jeotermal ve Su Kaynakları Komisyonu Başkanı Bayram Eroğlu, “Yatırımcı bu yatırımlarını tamamlayacağını beyan ediyor. Bu noktada bizde boşa akan bu jeotermal suyun 3 litresini yeniden bu tesise tahsis etme kararı aldık. Söz konusu yatırımların tamamlanmasının ardından bölgede gerçekten büyük bir termal tesis hizmete girmiş olacak. Biz bu noktada yatırımcıya teşvik ve kolaylıklar sunmaya devam ediyoruz. Tahsisi iptal ettiğimizde ise bu suyumuz zaten boş yere akacak. İnşallah bu yatırımlar tamamlanır ve bölge için büyük bir tesis kullanıma girer. Gayemiz bu yöndedir” dedi. 
İl Genel Meclisi okunan rapor sonunda tahsis edilen jeotermal su kaynağının tahsis süresini yeniden uzatma kararı aldı. Meclis daha sonra gündemde yer alan diğer maddeleri de görüşerek dünkü oturum sonlandı.

Editör: TE Bilişim