Yozgat’ta 17 yıldır eğitim başarısının liderliğini ve öncülüğünü sürdüren Özel Ergin Koleji, bu yıl ilki yapılan TEOG sınavında adından söz ettirmeyi başardı. Yozgat’ta birincilik ipini göğüsleyen Özel Ergin Koleji, A grubunda yerleştirmelerde yüzde 100 başarı elde ederek 60 öğrencinin tamamını yerleştirmiş oldu.

Ergin Koleji Müdürü Oğuz Köker yaptığı açıklamada, ‘’Bu yıl ilki düzenlenen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında öğrencilerimizin elde ettikleri başarılar sonrası yüzde 100 başarı ile tamamı yerleşmiş oldu.  60 öğrencimizden 30’u Fen Lisesi, 25’i Anadolu Lisesi ve 5’i de Meslek Lisesi olmak üzere öğrencilerimizin tamamı yerleşmiş oldu. Bu yerleşen öğrencilerimiz A grubundan olmak kaydıyla yerleşti. Yani öğrencilerimizden yerleşemeyen olsaydı bunlar Milli Eğitim Bakanlığınca farklı okullara yerleştirileceklerdi ve ikinci gruptan (B)kontenjana gireceklerdi. Bizim öğrencilerimizin tamamı birinci gruptan (A) kesin sonuçlarla okullarına yerleşmişlerdir’’ dedi.

Köker Açıklamasının devamında; ‘’Bu zorlu eğitim yolunda öğrencilerimizi yalnız bırakmayan öğretmen ve velilerini en önemlisi öğrencilerimizi kutluyorum. 2013-2014 Eğitim öğretim yılında gerek sosyal, gerek kültürel, gerekse sportif faaliyetler ve eğitim de elde ettiğimiz başarılar bizleri okul olarak 2014-2015 eğitim öğretim yılında daha da çok çalışmamızı sağlayarak, başarılarımızın üzerine yenilerini koymamıza yardımcı olacaktır’’ diye konuştu.

Editör: TE Bilişim