Bir milyon 300 bin öğrencinin girdiği sınavda tüm soruları doğru cevaplayan Özel Ergin Koleji öğrencisi Emre Çiftçi ve Halil İbrahim Coşkun tüm soruları doğru cevaplayanlar arasına adını yazdırdı. Kurulduğu yıldan bu güne kadar Yozgat ve ilçelerinin parlayan yıldızı olmayı başaran Özel Ergin Koleji, eğitimdeki başarısını sürdürdü.
“60 ÖĞRENCİDEN
45’İ FEN LİSESİ”
Okul Müdürü Oğuz Köker yaptığı açıklamada; “Okulumuz olarak Türkiye geneli yapılan TEOG sınavında daha önceki yapılan sınavlarda olduğu gibi beklediğimiz başarıyı elde ettik. Bu sene toplamda 60 öğrencimizi mezun etmenin ayrı bir gururunu yaşıyoruz. Öğrencilerimizin 30 tanesi 460 ve üzeri puan aldılar. Velilerimizin farklı bir düşüncesi olmazsa mezun 60 öğrenciden 45 öğrencimizi % 10’ luk dilimden öğrenci alan Fen Liselerine yerleştirmeyi planlıyoruz. Kitlesel başarılarımızın yanında bireyselde de Yozgat’ın gururu olan ve tüm soruları doğru cevaplayan öğrencilerimiz Emre Çiftçi ve Halil İbrahim Coşkun bizlerinde gururu oldu. Öğrencimizi ve ailesini kutluyorum. İlin en başarılı öğrencileri olan öğrencilerimiz özverili bir çalışma içerisinde oldu. Öğretmenlerimiz her zaman yanında olduğu gibi anne – babalarda okulda ve evde gerekli desteği verdiği için başarı kaçınılmaz oldu” dedi.
“HİÇ BİR Z BAŞARI
TESADÜF
DEĞİLDİR”
Hiçbir başarı tesadüf olmadığının altını çizen okul müdürü Köker;  “17 yıllık bir tecrübe, İdealist öğretmen arkadaşlarımın gayreti, öğrencilerimizin çalışma azmi ve velilerimizin ciddi desteği başarımızın en büyük etkenlerindendir. Okulumuzun eğitim-öğretim dönemi içerisinde yapmış olduğu; etüt çalışmaları, ofis çalışmaları, grup çalışmaları, deneme sınavları, son bir ay yapmış olduğumuz yoğunlaştırma programı başarımızın vazgeçilmezlerindendir. Ayrıca öğrencilerimizle birebir rehberlik, aile telefon ve ziyaret rehberliği de başarımızda etkili oldu diye düşünüyorum” dedi.
“BAŞARIMIZ
FEDAKÂRLIĞA
BAĞLI”
Tüm soruları doğru cevaplama başarısı gösteren Emre Çiftçi ve Halil İbrahim Coşkun başarılarının sürekli ve istikrarlı çalışmayla fedakârlık sonucu geldiğini söylediler.
Lise tercihi konusunda henüz karar veremediklerini ancak ileride iyi bir meslek sahibi olmak için iyi bir lise tercihinde bulunmak istediklerini söylediler. Kendilerinin iki önemli anahtarları olduğunu söyleyen Çiftçi ve Coşkun; “Birincisi hedef ikincisi düzenli çalışmak, bu başarımda emeği geçen ailemize Kolej ve dershane öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.

Editör: TE Bilişim