Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan’ın ‘Yaşanabilir Yozgat’ projesine belediye birimleri de ciddi çalışmalarla destek veriyor. Bu birimlerden en önemlisi olan Temizlik İşleri Müdürlüğü, ürettiği 12 farklı çöp konteynırı, ayrıştırma kafesi ve çöp tankını şehrin muhtelif yerlerine dağıttı. 
Üretilen tanklar sayesinde çöpün konteynırdan itibaren ayrışmaya başladığını belirten Temizlik İşleri Birim Sorumlusu Bülent Ünal, yeni üretim konteynırları şehrin önemli noktalarına dağıtmaya devam ettiklerini söyledi. 
Ünal; “6 farklı model 800 litre çöp konteynırı, 3 farklı model ayrıştırma kafesi, ayrıştırma kumbarası, sulu sigara küllüğü, 3 ton kapasiteli büyük çöp tankı, mıntıka temizlik işçilerinin kullanımındaki tekerlekli çöp taşıma aracını Yozgat’ta 100’üncü Yıl Sanayi Sitesi’nde yaptırıyor. Ayrıca mevcutta çöp konteynırlarının boyama ve tamir işlerini belediyemiz bünyesinde gerçekleştiriyor. Yeni üretim tanklar ve konteynırlar sayesinde Yozgat’ta çöp aşamasında ayrışmayı gerçekleştirmiş olacağız” dedi. 
İnsanlardan çöplerini atarken çöp kumbaralarında belirtilen bölümleri dikkate almaları tavsiyesinde bulunan Ünal; 
“Çöp konteynırları şehrin temizlik yüzünü yansıtacak şekilde dizayn edildi. Bu konteynırlar aslına uygun şekilde kullanıldığı takdirde anlam kazanır. Bu da özellikle çöp kumbaraları başta olmak üzere çöpün ayrışmasına yardımcı olacak alanlar dikkate alındığı takdirde anlamlı olacaktır. Buradan vatandaşlarımızdan ricamız plastiği, camı, kağıdı belirlenen bölmelere atmalıdır. Yozgat hepimizin evi, bu evi temiz tutmak için üzerimize düşen sorumluluğu birlikte yerine getirmeliyiz” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim