Bozok Üniversitesi Kampus alanına Hayırsever İşadamı Erdoğan Akdağ tarafından yaptırılacak olan bin kişilik camii inşaatının yapılacağı bölgede Yozgat Valisi, Belediye Başkanı Yusuf Başer ve Rektörümüz Prof. Dr. Tamer Uçar’ın katkı ve katılımları ile başlatılan hafriyat çalışmaları sona erdi. Cami inşaatının protokolü Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar ve İşadamı Erdoğan Akdağ’ın katılımıyla yapılan törenle imzalandı.
ÜNİVERSİTEMİZİ SAHİPSİZ BIRAKMAM
    Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar’ın makamında gerçekleşen protokol töreni öncesi bir açıklama yapan Hayırsever İşadamı Erdoğan Akdağ, Bozok Üniversitesi kampus alanında yaptırdığı 5 milyon lira maliyetli Kongre ve Kültür Merkezi’nin tamamlanmak üzere olduğunu, şimdi de bin kişilik cami yaptıracağını ifade etti.
    Hayırsever İşadamı Akdağ üniversitenin gelişmesi ve daha da büyümesi için üzerine düşen görevi bu güne kadar yaptığını, yapmaya da devam edeceğini söyledi.
    “Rektörümüzden aldığım bilgilere göre üniversitemizde öğrenci sayısı 9 bine ulaşmış, akademik ve idari personel sayımız ise bin kişiye yaklaşıyor. Hem öğrencilerimiz hem de personelimizin rahat bir şekilde ibadetlerini yapmaları için bin kişilik bir cami yaptırıyorum” diyen Akdağ; “Cami daha önce Erdoğan Akdağ Mahallesi'nde bulunan caminin mimari özeliliklerine göre inşa edilecek. Kurban Bayramından sonra caminin temelini atarak en kısa zamanda tamamlayıp ibadete açacağız” dedi.
HAYIRSEVERLİĞE ANLAMLI TEŞEKKÜR
    Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar da üniversitenin hayırseverlerin desteği ile büyüyüp geliştiğini belirterek, bu noktada desteklerini esirgemeyen Hayırsever İşadamları Erdoğan Akdağ ve Bilal Şahin’e teşekkür etti.
    Uçar şunları kaydetti; “Üniversitemiz hayırsever işadamlarının desteği ile büyüyüp gelişiyor. Gerek Erdoğan Akdağ Bey, gerekse Bilal Şahin Bey Üniversitemize önemli katkılar sağlamıştır sağlamaya da devam ediyorlar. Üniversitemize Mühendislik Mimarlık, Fen Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri, Misafirhane, Laboratuar, Enstitü Binası ve son olarak Kongre ve Kültür Merkezi gibi çok önemli akademik ve kültürel mekanları kazandıran, Üniversitemizin  gelişmesine büyük katkı sağlayan işadamımız Erdoğan Akdağ'a çok teşekkür ediyorum.
    Hayırsever işadamımız kampus alanına bin kişilik cami yaptıracak bugün Erdoğan  Akdağ Bey  ile caminin  protokolünü imzaladık.
    Kurban Bayramından sonra caminin temeli atılarak yapımına başlanılacaktır. Kampüs alanımızda çok büyük bir eksiklik ,caminin ibadete açılması ile giderilmiş olacaktır. Hayırsever işadamımız Erdoğan Akdağ’a katkılarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilişim